Funnet av porøs sandstein i Barentshavet er gode nyheter for North Energy. Slik porøs sandstein kan inneholde både olje og gass, og det er allerede påvist gass.

– Vi har funnet noe helt nytt, som vi ikke har funnet i Barentshavet før. Dette er et kjempestort oppsidepotensiale. Det er veldig ungt. For oss er dette en gladsak, sier administrerende direktør Erik Karlstrøm.

Det er Statoil som er operatør på lisensen, med 40 prosent eierandel. RN Nordic Oil, Edison og North Energy har 20 prosent hver.

– Det var Statoil som ville bore så langt ned på strukturen. Det er funnet porøs sandstein. Nå vet vi hvordan det ser ut på seismikk, så da vet vi hva vi skal se etter. Dette er absolutt en god nyhet, sier Karlstrøm.

Slike sandsteinreservoar finnes mange andre steder i verden, blant annet i Nordsjøen. Det er imidlertid helt nytt at det også finnes i Barentshavet.

Det er foretatt en omfattende datainnsamling i brønnen, bestående av kjernedata, wire-line logging og væskeprøver. Oppdatert informasjon fra brønnen vil bli gitt så snart ferdige analyser foreligger.

– Vi kan si mer om funnet om noen uker, sier Karlstrøm.

På forhånd har han uttalt at North Energy forventet å finne olje eller gasskondensat på Pingvin-prospektet. Statoil som operatør vil styre det videre arbeidet.