Søndag kveld kom pressemeldingen fra Hammerfest Ap angående håndteringen av Ernø Johansen-saken. Denne konkluderer blant annet med at man foreløpig «gir sin fulle støtte til Grethe Ernø Johansen» og retter kritikk mot«fylkesvaraordførerens hardkjør mot Ernø Johansen», samt uverdig dekning i Altaposten. Dette ble sendt ut av John Wahl, leder i Hammerfest Ap. Ifølge data i dokumentet er imidlertid forfatter Alf E. Jakobsen.

– Nei, nei, nei. Det er ikke Alf som har skrevet den, responderer John Wahl, leder i Hammerfest Ap til Altaposten.

– Men hvordan kan det ha seg at han da er oppført som forfatter?

– Dette er jo et kollektivt arbeid. Vi er flere i styret som har forfattet det. Alf var bare tiltredende på møtet. Han har bare kommet med innspill, svarer Wahl.

Fikk oppdraget om å forfatte

Kort tid etterpå ringer Wahl tilbake. Han sier han var opptatt i et møte tidligere, og har nå tid til å utdype hva som har skjedd.

– Vi hadde et styremøte. Der var de i styret som hadde anledning tilstede. Det var også ordfører Alf E. Jakobsen og varaordfører Marianne Næss, Håvard Hargut-Jensen og Willy Olsen. Grethe Ernø Johansen var også tilstede som nestleder, sier han.

– Det ble diskutert i møtet, og jeg, Håvard Hargut-Jensen og sekretær Tom Mortensen fikk i oppdrag å forfatte den endelige pressemeldingen, sier Wahl.

Skrevet på Alfs kontor

Han bekrefter så at meldingen er skrevet på Alf E. Jakobsens kontor.

– Alf var på kontoret, og vi måtte skrive på maskin og språkvaske. Det ble skrevet der på hans PC før det ble sendt til meg og jeg sendte det videre, sier Wahl.

Deltok i prosessen

Jakobsen er også nestleder i Finnmark Ap, og har vært del av prosessen rundt den såkalte Grethe Ernø Johansen-saken.

Saken ble håndtert i arbeidsutvalget.

– Det er riktig at han er i arbeidsutvalget. Om han var der fysisk eller har vært med på telefon i behandlingen av saken, vet jeg ikke, sier Wahl.

Fylkessekretær John Erik Pedersen bekrefter at det var arbeidsutvalget i Finnmark Ap som vedtok å sende ut pressemeldingen med beslutningen om at neste tildeling med kompenserende midler skulle ledes av Bente Haug.

– Arbeidsutvalget består av Alf E. Jakobsen, Ingalill Olsen, Aina Borch og Runar Sjåstad. Jeg tiltrer, men har ikke stemmerett. Saken rundt de kompenserende midlene ble behandlet i arbeidsutvalget, og det var de som gjorde vedtaket om å sende ut pressemeldingen, sier Pedersen.

Alf E. Jakobsen har ikke besvart Altapostens henvendelser.