Thermoglass-bygget i Bukta ble solgt til de nye driverne av Thermoglass AS for ni millioner kroner i fjor, og nylig kvittet Kivijervis «H&T Eiendom» seg med Strandgata 49 i Hammerfest. Hammerfest Parkering kjøpte lokalene for 4,3 millioner kroner.

Ved årsskiftet hadde H&T eiendom 13,6 millioner i samlet gjeld, men nå er Kivijervis selskap så å si gjeldfritt. Det gjør at han velger å beholde de to siste byggene i porteføljen sin, RSA sitt bygg i Bukta og fasadefabrikken like ved.

– De to byggene er pensjonen min, sier Kivijervi, som også har eierandel i plastrørfabrikken Arges, restauranten Alfa Omega (bygg og drift) og RSA Bil i Bukta.

– Disse selskapene gjør at jeg har litt småpjusk å holde på med, sier pensjonisten som er på hytta når Altaposten ringer.

Normalt sett er det Bjørn Arild/Gunn/Birgitte Johansens «Johansen Eiendom AS» som er det største eiendomsselskapet i Alta, med mellom åtte og ti millioner i omsetning hvert år. Porteføljen til selskapet er bred og inntektene stabile fra år til år. Under dette selskapet sorterer eiendomsporteføljen og enterprenørselskapet, mens utbyggingsselskapet og bilopprettingsverkstedet sorterer under familiens holdingselskap.

På lista over de 15 eiendomsselskapene som hadde høyest omsetning i 2013, har flere fått giret opp tallene på grunn av salg. Det gjelder som nevnt først og fremst H&T Eiendom, men også UK Utvikling og Sønvisen Eiendom.

Sentrumsgården Alta AS er i andre enden, dette selskapet tapte en rettssak i Hammerfest som ble kostbar for selskapet. Her var driftsresultatet minus åtte millioner kroner, men intern forflytning av penger mellom eier Tore Wæraas sine selskaper gjorde at selskapet likevel kom tusenlappen ut i pluss til slutt.