Finnmark fylkeskommunes bolystpris går i 2014 til Maze gilisearvi – Maze bygdelag. Det vedtok fylkesutvalget på et møte i dag.

Konkurranser og arrangementer– Maze gilisearvi - Maze bygdelag har gjennom flere år gjennomført utallige aktiviteter og arrangementer i bygda. Det kan nevnes folkehelseprosjekt for eldre, skoguttynningsprosjekt for å få innsyn til bygda, samt Bingesrittet – en av Finnmarks største sykkelritt, som er i samarbeid med Miron gilisearvi. Det er også opprettet en førstehjelpsgruppe i regi av Norsk luftambulanse, noe som gir trygghet for bygdas befolkning, skriver fylkeskommunen i en pressemelding.

Det pekes også på at det er gjennomført konkurranse om første fødte baby i bygda, prosjektet «Fra facebook til face to face» hvor formålet var å få integrert tilflyttere til bygda i lokalsamfunnet, Finnmarksmesterskap i sparkstøtting, samt ski-cup og kulturarrangement ved Pikefossen.

Flytter tilbake– Maze bygdelag har jobbet aktivt med å skape liv i bygda og satt Maze på kartet igjen. De har brukt media godt, fått masse positiv omtale og de har en aktiv hjemmeside på nett. Folk utenfra har fått høre om bygda og blitt nysgjerrige på hva som skjer der. Bygdefolket har blitt sterkt involvert i de mange aktivitetene og dugnadsånden har blitt stor. En ser nytten av å være med på dugnadslag og bygdelaget opplever at utflyttede folk fra Maze igjen føler mer tilknytning og har ønske om å flytte tilbake, heter det i begrunnelsen.