Nordlys Elektro klaget på innstillingen. Andre innstilling ble deretter gjort i slutten av desember 2013, med nye formler for poenggivning og følgende firma ble da innstilt: Halvorsen Elektro, Nordlys Elektro og Elektro AS.

Nå var det vrakede Elektronor sin tur til å klage. Anbudskonkurransen ble derfor kansellert og utlyst på nytt, der nye kriterier for poenggiving var utformet.

Samme sumAndre anbud ble levert i begynnelsen av mai 2014, og de samme fem firmane leverte anbud.

Tredje innstilling ble gjort 14. mai. Her hadde alle fem fått samme poengsum på 10 forskjellige tildelingskriterier.

Det var dermed kun pris som lå til grunn for innstillingen, som denne gangen inkluderte Elektro AS, AB Elektro og Elektronor.

Nordlys Elektro klaget på nytt på innstillingen, og krevde innsyn i de andre anbudene.

De påpekte at Elektro AS og Halvorsen Elektro ikke hadde signert korrekt i henhold til utlysningstekst. Alta kommune ba deretter disse to om tilleggsopplysninger. Tilleggsopplysninger og tilsvar ble gitt 6. august. Deretter avviser Alta kommune tilbudene til Elektro AS og Halvorsen Elektro AS, på grunn av feil med signaturen.

Fjerde innstilling inkluderer nå disse firmaene: Nordlys Elektro AS, AB Elektro AS og Elektronor AS.

Klaget igjenElektro AS har nå påklaget avvisningen, med hovedbegrunnelse at signatur var gyldig og at Alta kommune ved sin første innstilling i mai hadde godtatt signaturen.– Klagen går på at man vurderer at tilbudet ikke er gyldig, da den som har signert tilbudet ikke hadde kompetanse til det. Det dreier seg om formalia, sier kommuneadvokat Torbjørn Saggau Holm til Altaposten.

Saken er nå klaget inn for KOFA av Elektro AS.

De har også begjært midlertidig forføyning i saken. Dette skal behandles av tingretten.– Det dreier seg om et stort anbud som går over flere år. Det vurderes som stort og viktig av aktørene, sier Saggau Holm.

Venter på Kofa-behandlingDaglig leder ved Elektro AS, Dag Erik Eliassen, sier til Altaposten at man er uenig i saksgangen.– Vår advokat mener kommunen har gjort feil i behandlingen, sier han.

Elektro AS har flere ganger vært innstilt av kommunen.– Kommunen godtok tilbudet vårt, og innstilte oss. Så klaget en av konkurrentene som ikke ble tildelt anbudet, og krevde innsyn. Der fant han en liten mulighet som kommunen hadde til å kreve tilleggsopplysninger, vi leverte dem også, men kommunen valgte likevel å ta til følge anken til vår konkurrent, sier Eliassen.

– Viktig avtaleAvtalen er viktig for firmaet.– Det er en fin avtale og Alta kommune er en viktig kunde for oss. Tilbudet vårt er også evaluert og innstilt av Alta kommune. Vi vet at vi er ønsket i avtalen, og vi ønsker den videre. Det er synd om en formalitet skal hindre en riktig avtaleinngåelse, fastholder Eliassen, som betegner saksgangen som uryddig ved at innstillingene til Alta kommune er forkastet tre ganger, så langt.