I uke 39 skulle egentlig Helse Nord fatte en beslutning på hvem som får oppdraget med å drifte de mye omtalte rusbehandlingsplassene. Finnmarkskollektivet har levert et anbud for tredje gang, og hadde håpet å starte opp 1. oktober. Men det lar seg ikke gjennomføre, når Helse Nord nå utsetter tildelingen med to uker.

– Dette er ukollegialt og viser til manglende samarbeidsvilje og forståelse for vår situasjon. Det viser også lite respekt overfor Finnmarskollektivet, tordner styremedlem Eva Johansen.

– TreneringFinnmarkskollektivet fikk beskjed om utsettelsen da de var i forhandlingsmøte med helseforetaket onsdag.

– De inviterer oss til bordet og enda driver de med utsettelsetaktikk, sukker Johansen.

Finnmarkskollektivet er en av to anbydere i aldersgruppen 18-30 år, mens de er den eneste som har levert anbud for brukergruppa fra 30 år og oppover.

– Ifølge prosedyrebestemmelsene skulle tildelingen være gjort 22. september. Hvordan kan man sette en plan til side og bare gjøre det på en helt annen måte, spør Johansen.

Kan gå mer tidHelse Nord innrømmer at de var vel vel optimistiske med sin fremdriftsplan, men sier at forhandlingsprosesser er tidskrevende.

– Vi trenger mer tid. Etter forhandlingsmøtene skal vi nå skrive et referat og deretter skal anbyderne få gi sitt reviderte tilbud. Så skal vi ta en beslutning, opplyser kommunikasjonsrådgiver Anne May Knudsen.

Hun poengterer at fremdriftsplaner ikke er skrevet i stein og at selv om Helse Nord håper å ha et klart svar innen uke 41, kan det bli ytterligere forsinkelser.

– Vi håper Finnmarkskollektivet ser at det er i deres interesse at vi gjør den prosessen så god som vi kan. Vi ønsker en faglig og forsvarlig god prosess, oppsummerer Knudsen.