Sju brannslukkingsapparater er tømt i lokalene, kontormaskinene er knust og det er gjort betydelig hærverk på kontormøbler og annet inventar. Politiet har sikret spor på stedet og foretar avhør av mistenkte i Bergsfjord i dag. Det er spor i brannslukkingspulveret etter tre ulike personer.

Inn i ødelagt portEieren av bruket, Roy Arne Pettersen, er oppgitt over pøblenes herjinger.– En port som hadde en skade er brukt som adkomstvei inn til bruket. Her har de som står bak hærverket klart å skape en stor nok åpning til at de har kommet seg inn. Det er rett og slett bare helt forferdelig hvordan de har holdt på inne på bruket, sier Pettersen oppgitt.Han fikk i dag politiet utover for å sikre spor etter ugjerningen. Både lensmannen i Alta og lensmannen i Loppa prioriterte saken i dag, og fikk skyss med Kystvakta.

Skal renoveres– I tillegg til alt pulveret som er sprayet her, er det kastet slukningsapparater i veggene, det er slått hull i veggene og det er gjort hærverk på alle kontormaskinene. Datamaskiner, printere, en kopimaskin – alt dette er å betrakte som ødelagt. Strømanlegget ser det også ut for er ødelagt, så dette er skikkelig trist, sier fiskebrukseieren.Roy Arne Pettersen var i ferd med å gå i gang med renovering av fiskebruket.– Jeg frykter for at det er lokal ungdom som har begått dette hærverket, og det er ikke fritt for at vi har mistanker i saken, sier Pettersen.

Fant ikke nøklerPettersen sier han priser høyere makter for at «ødeleggelseskommandoen» ikke fant nøklene til noen av truckene inne på fiskebruket.– I så tilfelle er jeg redd de hadde totalrasert hele bruket, sier fiskekjøperen.