Det var torsdag kveld i 22-tida, da ungjentene kjørte fra Kine Maries hjem i Blålyngveien på Aronnes, at marerittet startet. Det var Kine Marie (16) som kjørte mopeden, mens venninna Julianne (15) satt bakpå.

– Allerede da vi skulle ut fra huset vårt oppdaget vi mannen som kom fra et nabohus. Han stoppet rett foran innkjørselen vår, slik at vi måtte stoppe og vente for å komme oss ut. Etter hvert kjørte han sakte videre og vi kjørte etter, forteller jentene som skulle besøke ei venninne.

Kjørte og bråstoppet

Langs Krøkebærveien og frem til fylkesveien på Aronnes forteller Kine Marie og Julianne at mannen kjørte sakte, mens han med jevne mellomrom bråstoppet bilen foran jentene.

– Det virket som om han ønsket at vi skulle kjøre på han bakfra, forteller Kine Marie.

Ifølge jentene skjedde akkurat det samme da de kom ut på Aronnesveien og begynte å kjøre i retning sentrum. Mannen kjørte sakte og bråstoppet. Kjørte igjen og bråstoppet. Til slutt ville ikke jentene kjøre bak mannen lenger og foretok en forbikjøring. Da de kom til innkjørselen mot venninna var veien der mørklagt. Jentene var nå så redde for hva mannen kunne finne på at de ikke turte å kjøre inn på veien. Derfor kjørte de ut på hovedveien igjen. Mannen sto og ventet på dem.

Kjørte på dem

Da de kjørte videre kom han igjen etter dem.

– Da kom han opp på sida av oss, og pressa oss ut av veien og opp på gangveien. Vi begynte å bremse ned, men da kjørte han foran oss og svingte samtidig mot oss. Jeg forsøkte å svinge unna, men klarte det ikke. Dermed kjørte vi rett inn i bilen hans, forteller Kine Marie som sammen med venninna stupte av mopeden og havnet i buskene i grøfta langs et gjerde.

Beklaget

Mens jentene lå forslåtte og sjokkerte i grøfta, skal mannen ifølge tenåringene ha gasset på i retning sentrum.

– Men da han så at det kom biler i mot, rygget han og kom tilbake. Så kom han springende ut av bilen og begynte å rope til oss, forteller Kine Marie og fortsetter:

– Da kom det en mann ut fra en annen bil og ropte: «Si meg, hva er det som foregår her?» Da svarte mannen: «De kjørte rett på meg!» Da sa mannen i den andre bilen: «Nei, det gjorde de slett ikke. Jeg så alt. Det var du som kjørte dem rett ned.»

Blåmerker

Da begynte mannen å unnskylde seg, ifølge jentene.

– Han ropte at han ikke likte mopedførere og at en mopedfører hadde forsøkt å kjøre ned datteren hans og nesten tatt livet av henne.

– Da ropte jeg til han at det ikke er vår feil og at «nå holder du på å ta livet av oss», forteller Kine Marie, som fikk mopedstyret rett i magen og som ellers er full av blåmerker etter kollisjonen med bilen.

Bulk i bilen

Mannen ropte til jentene, som lå sjokkerte inne i buskene, og spurte om de hadde slått seg. «Ja, jeg har vondt», skal Kine Marie ha sagt, hvorpå mannen sa «beklager». Så sa han: «Jeg ser at jeg har fått mye skader på bilen min, men det kan jeg ordne sjøl.»

– Det virket som om han skulle prøve å gjøre ting godt igjen, sier jentene, som imidlertid ikke lot seg avfeie så lett. Da de hadde karret seg opp av grøfta vinglet de hjemover og fortalte historien til moren til Kine Marie. Moren tok affære og ringte politiet.

Aldri sett han

Mens jentene var på legevakta kom politiet og avhørte dem. Senere på kvelden kom mannen på døra til Kine Maries familie for å be om unnskyldning.

– Vi ønsket ikke å snakke med han, forteller Kine Maries mor, som er rystet over hendelsen.

Hun forteller at de ikke kjenner mannen, men at hun vet at han er nyinnflyttet i nabolaget.

Altaposten spør jentene om de kjenner til mannen fra før, og om de eventuelt skal ha gjort noe for å provosere han.

– Nei, vi har aldri sett han før. Og har heller aldri gjort han noe, svarer de.

Håper på straff

Kine Marie sier at hun aldri bruker å kjøre stygt eller for fort med mopeden og hun sier at hun aldri har vært involvert i noen hendelser med mopeden. Jentene sier videre at hendelsen var svært skremmende og at de følte det som om de var med i en skummel film. På spørsmål om de er redde for mannen i dag, svarer de:

– Nei. Men vi håper han får en skikkelig straff. Det han gjorde kunne fått veldig alvorlige følger.

Verken politiet eller jentene har sett noe mer til mannen i den andre bilen som sammen med en dame stoppet langs Aronnesveien for å høre hva som skjedde.

– Nei, vi var så sjokkerte at vi bare satte oss på mopeden og kjørte hjem, sier Kine Marie og Julianne.

Mannens førerkort henger nå i en tynn tråd, ifølge politiet.

Onsdag morgen hadde politiet fortsatt ikke avhørt mannen som er anmeldt for å ha kjørt på jentene.

– Mannen skal avhøres i løpet av formiddagen, sier etterforskningsleder ved Alta lensmannskontor, Svein Erling Mikalsen. Han er klar på at det han vet om saken så langt ikke taler til mannens fordel.

– Jeg kan ikke si så mye før vi har hørt hans versjon, men på papiret ser dette slett ikke bra ut, sier Mikalsen.

Ikke hatt tid

– Hvorfor har dere ikke fått avhørt han tidligere?

– Vi har ikke hatt tid. Men det betyr ikke at vi ikke har jobbet med saken. Vi har avhørt både mopedføreren og vitnet som satt bakpå mopeden, og vi har sikret dokumentasjon fra legevakta. Vi har i tillegg undersøkt bilen og vi har undersøkt åstedet.

Mikalsen sier han nødig vil forhåndsprosedere noe i media, men at det ser ut til at mannens førerkort henger i en tynn tråd.

Altaposten har ringt bilføreren for å høre hans versjon, men han ønsket ikke å snakke med avisa.