Kp-leder i Tromsø, Ahmed Aasar Warsame, ønsker å ta sterk avstand fra Rut Olsens debattinnlegg og uttalelser i forbindelse med asylmottak i Bossekop.

– Jeg fikk tips om en partikollega om dette, og ble  sint og sjokkert over måten hun har ordlagt seg på, og holdningene. Kystpartiet er ikke et parti som bygger opp under fremmedfrykt, sier Warsame.

Aksepterer ikke holdningene

Han ønsker å ta avstand fra slike holdninger.

– Vi aksepterer ikke slike holdninger i Kystpartiet. Kystpartiet er ikke et parti for fremmedfrykt. Hvis det er slike holdninger hun har, da får Rut får finne seg et annet parti, mener Warsame.

– Bidrar positivt

Han arbeider selv for flyktningetjenesten og UDI, og mener det som påpekes ikke har rot i virkeligheten.

– Overfallsvoldtekter som hun bringer opp, har vi nesten ikke, verken i Alta eller Nord-Norge. Det er kun for å øke fremmedfrykten at det kommer slike uttalelser, mener han.

– Vi sliter med å få nok folk i mange yrker i Norge. Ungdommen vil for eksempel ikke snekre. Innvandrere tar jobber og bidrar positivt til økonomien og arbeidsmarkedet, legger han til.

Støtte fra tidligere fylkesleder

Ordfører i Kvænangen, og tidligere leder i Kystpartiet i Troms, Jan Helge Jensen, støtter Warsame i saken.

– Kystpartiet er et inkluderende parti. Vi står ikke for fremmedfrykt. Ruts uttalelser får stå for hennes egen regning, men det er ikke slik vi driver. Her i Kvænangen har vi for eksempel sagt ja til å ta imot flyktninger - og vi gleder oss til å få dem hit. Vi ser på dem som en ressurs, sier Jensen.

Rut Olsen ønsker selv ikke å kommentere saken.

– Jeg ønsker ikke å kommentere dette i media. Jeg mener det som er internt i Kystpartiet, må holdes internt i Kystpartiet, sier Olsen.

Fikk forklaringer

I etterkant av at var i kontakt med Altaposten, har Warsame vært i kontakt med Rut Olsen. Han satte pris på forklaringene han fikk.

– Hun har et poeng med at politiet selv gikk ut med denne voldtektsstatistikken. Jeg vil understreke at jeg ikke stempler Rut som rasist. Hun mente ikke noe vondt med å gå ut slik, men det skyldes nok uvitenhet, sier Warsame.

– Poenget mitt er at Kystpartiet er et parti for alle, jøder, homofile, lesbiske, muslimer eller hva det måtte være. Vi skal være inkluderende, sier han.