– NHO er fornøyd med at det er mange selskap som har tro på drivverdige funn i Barentshavet, sier regiondirektør for NHO Finnmark, Målfrid Baik.

Lover godt

Regjeringens tildeling av ti nye lete- og utvinningstillatelser i 23. konsesjonsrunde vil legge til rette for fortsatt aktivitet og verdiskaping, tror NHO Finnmark, i det de fortsatt omtaler som Norges største og viktigste næring.

– Tildelingene i 23. konsesjonsrunde lover godt for fortsatt stor aktivitet på norsk sokkel i lang tid fremover, sier Baik.

Naturlig følge

Baik sier at tildelingene av blokker i Barentshavet sørøst er en naturlig følge av delelinjeavtalen med Russland, og av Stortingets vedtak om åpning av området. For første gang siden 1994 får næringen nå mulighet til å lete i helt uutforskede områder, minner hun om.

Eventyr i øst?

– Økt petroleumsaktivitet i Barentshavet sørøst vil tilføre nye arbeidsplasser og verdiskaping i Nord-Norge, og kanskje kan Øst-Finnmark nå få oppleve noe av den samme eventyrlige utviklingen vi har sett i Hammerfest-regionen, avslutter Baik.