I Altaposten tidligere tirsdag gikk fylkesordfører Runar Sjåstad ut med en opplevelse av å være utsatt for en heksejakt i «Bruer-saken» av FD, og at han var forsøkt dratt ned i søla av mediehuset. Dette ble kontant tilbakevist av ansvarlig redaktør Arne Reginiussen i Finnmark Dagblad.

– Jeg hadde egentlig bestemt meg for å holde meg taus om min opplevelse av hvordan Runar Sjåstad er blitt behandlet, og at det skulle forbli mellom meg og FD-redaktør Arne Reginiussen. Det jeg kan si er at jeg har hatt en samtale med Reginiussen og at mitt råd og håp er at avisen tar kontakt med Sjåstad og beklager noe av det avisen har trykket i tilknytning til «Bruer-saken», sier stortingsrepresentant Kåre Simensen (Ap).

– Klok mann

Redaktør Arne Reginiussen i FD viser til tilsvaret han ga saken hvor Sjåstad følte seg forfulgt av FD.

– Vi har redegjort for hvordan vi ser på saken, og synes det er trist at fokus flyttes fra det saken handler om til å handle om FD. Når det gjelder Kåre Simensen er han en klok mann som jeg selvsagt lytter til når han tar kontakt. Det var en privat samtale med innspill og meninger fra Kåre, noe vi i FD setter pris på, klargjør Reginiussen.

Hussalget ble dråpen

På oppfordring fra Altaposten forteller Simensen hvilken sak som fikk han til å ta kontakt med avisen, og som han mener er det verste overtrampet.

– Det gjelder saken om Sjåstads hussalg til en slektning av Bjørnar Bruer. Sjåstad har på vegne av fylkeskommunen vært dratt inn i rettssaken som denne saken handler om, fylkeskommunen mot Bjørnar Bruer. Koblingen mellom disse to sakene var for meg så søkt at jeg valgte å ta kontakt med avisen for å si min mening. Jeg synes ikke Runar fortjener å bli utsatt for en slik journalistikk. Det var konspiratorisk og jeg så ingen annen grunn for saken enn at man ønsket å sverte Runar, sier Simensen som er glad for at også politikere fra andre parti har reagert mot medieframstillingen.

Kritisk journalistikk

Simensen understreker at han er glad i FD, og at god kritisk journalistikk er viktig.

– I denne saken har det ikke blitt utøvet god journalistikk etter min oppfatning, men det motsatte. Det tror jeg også FD internt ser, og  det vil være til avisens styrke om de nå går til Runar Sjåstad og beklager saken rundt hussalget.  På meg virker det som avisen har blitt vel ivrig etter å stille noen til veggs.

– Hva er din oppfatning rundt selve saken?

– Her skiller jeg sak fra person. Det er ikke Runar Sjåstad  som har vedtatt å anke, men fylkesutvalget. Jeg forstår at mange har vært i tvil i en vanskelig sak. Om du spør om min personlige formening ut fra mitt ringe kjennskap til saken vil jeg nok falle ned på at saken burde vært avsluttet med tingrettens dom. Den var entydig og veldig klar. Belastningen på Bjørnar Bruer har helt sikker vært enorm, og på bakgrunn av hvor klar dommen i tingretten ble er min oppfatning, uten å kjenne alle detaljer, at jeg hadde sett at den ikke ble anket.