Leder Fabrice Caline mener at smertegrensen er nådd forlengst. Fylkets sløsing med fellesskapets midler gjør han sint og forbannet. Han retter det mot både fylkeskommunen samferdselsavdeling og deres arbeidsgiver fylketinget, med fylkesordføreren i spissen.

Han reagerer nemlig sterkt på at fylkeskommunen tilsynelatende ikke har fått med seg at det er vinterferie for skolene.

– Det er helt uakseptabelt av samferdselsavdelingen sløser bort fellesskapets midler på denne måten. Nuvsvåg Utviklingslag oversender derfor saken til kontrollutvalget, heter det i en pressemelding fra utviklingslaget.

Ingen info

Han mener mangel på informasjon og tilbakemelding er respektløst.

– Jeg er en tålmodig fyr, men dette er dråpen. Jeg bruker timesvis hver dag på dugnadsarbeid for å følge med på samferdselskaoset i Loppa. Som leder for Nuvsvåg Utviklingslag har jeg rapportert feil etter feil i Donald-Duck-tjenesten 177finnmark siden 1. januar. Er jeg heldig, får jeg svar. Er jeg veldig heldig blir feilene rettet opp. Jeg må altså følge opp på hver eneste feil jeg rapporterer og mase gjentatte ganger, begrunner Caline.

Han påpeker at man siden 1. januar har mistet en avgang på fergen mellom Tverrfjord og Øksfjord, "Nuvsvåg-fergen" i skoleferien.

– Denne, og mange andre avganger, kjemper vi med nebb og klør for å få tilbake. Ikke nok med at fylket ikke gir etter, de prøvde seg faktisk nylig på å fjerne en av våre to muligheter til å reise på dagstur til Hammerfest. I dette tilfellet er det en avgang som korresponderer med Hurtigruta. Så når vi tar Hurtigruta i skoleferiene nå, må vi reise fem timer tidligere enn ellers. Og vente i Øksfjord fem timer lengre. Det er skoleferie siden onsdag, men ferga, den går som vanlig, beskriver han fortvilet.

Leketøysmotorer

Han mener å ha forklaringen.

– Jeg antar disse menneskene i de godt betalte og trygge jobbene rett og slett ikke har fått med seg at det er skoleferie. Hvis man etter to uker ikke har prestert å få tak i skoleruta for Loppa, hvor lang tid skal det ta for å bytte ut sjampanjekork-fergene som holdt på å forlise i litt vind i Hasvik 11. februar, fordi de er utstyrt med leketøysmotorer, spør lederen i utviklingslaget.