Flere år med dårlig økonomi ser nå ut til å være historie for Kautokeino kommune. Kommunen er fortsatt på ROBEK-lista, men situasjonen ser bedre ut enn på lenge.

Resultatet for 2015 viser at kommunen med fjorårets resultat kan betale inn hele 20 millioner kroner av det totale opparbeidede underskudder som var på 21,2 millioner kroner på sommeren i fjor.

– Dette er fantastisk bra, for underskuddet bare første halvår 2015 var på 7 millioner kroner og det totale underskuddet 21,2 millioner. I følge regnskapet for 2015 klarer vi nå å betale inn 20 av disse 21,2 millioner kronene, sier en fornøyd ordfører, Johan Vasara til avisa. Han sier fokus fremover er å fortsette med nøysom økonomistyring og først og fremst sikre velferdstilbud og de lovpålagte oppgavene.

– Jobben er ikke ferdig ennå, vi er fortsatt i ROBEK, selv om gjelda nå er betraktelig mindre og det kan være skjær i sjøen. Det blir ingen større investeringer eller deltakelse i risikoprosjekter før vi har økonomien på stell, sier ordføreren.