18-åringen fra Alta fikk æren av å komme med den aller siste appellen under laksekonferansen i Alta onsdag. Budskapet var like inderlig som det var klart:

– Det føles urettferdig og trist. Gjøres det nok for å bevare villaksen eller betyr pengene alt, spurte ungjenta, som viste flere bilder fra hennes egen karriere i elva.

Det var liten tvil om at elva betyr mye for den unge laksefiskeren, som fortalte om mange flotte turer sammen med pappa John-Vegard Holten - helt fra hun var liten og frem til i dag.

– Laksefisket har vært en del av min families tradisjoner helt fra min tippoldefars tid, og jeg tror at også pappa synes det er artig at jeg deler den samme interessen for elva og laksefisket som han sjøl, sa Holten.

Mens hun viste til et bilde av seg sjøl som treåring der hun satt på trappa med et familiemeldlem som holdt en "ekte altalaks", pekte hun på at laksen i dag er utsatt for langt flere trusler enn da hun var liten.

– Først hadde vi Altautbygginga og de forandringene den skapte, men i dag har vi også oppdretten. Smolten er så sårbar når den skal ut i sjøen for å bli stor. Den møter tett i tett med egg og har vanskelig for å overleve i møte med lakselusa.

Hun sa til sist at hun håpet at de som er ansvarlige tar sitt ansvar.

– Det må kunne gjøres noe før det er for sent. Jeg håper virkelig villaksen skal ha sin videre eksistens, slik at flere kan få opplevde den gleden jeg selv har når jeg er i elva, sa Holten.