Skulle Loppa-ordfører Steinar Halvorsen (H) starte fra hjemplassen Sandland for å nå dåpen i Hammerfest på torsdag, måtte han ha startet 05.10 mandag morgen.

– Jeg hadde takket i utgangspunktet ja til å delta, men har nå gitt beskjed om at jeg ikke finner det mulig å delta likevel, sier Halvorsen til avisa. I et brev til de ansvarlige for dåpsseremonien skriver Halvorsen slik:

«Med det nye rutesystem må jeg reise fra Sandland mandag 8.februar kl 05:10 og vil ikke kunne være hjemme igjen før fredag 12. februar kl 20:30.»

Frustrerende

– For meg som ordfører i Loppa kommune er det svært frustrerende at denne hendelsen ikke blir lagt til rette, slik at Loppa-samfunnet vil kunne ta del i dette. Her kunne rederiet og fylkeskommunen fått til en positiv tilstelning i lokalmiljøet som skal bruke fergen. I stedet velges det et opplegg som gir Loppa-samfunnet ytterligere utfordringer, da dere i tillegg tar båtene ut av trafikk. Dette medfører blant annet at Vestre Loppa står uten hurtigbåt fra tirsdag 9. februar til fredag 12. februar, skriver Halvorsen, som føyer til at han med dette uttrykke sin frustrasjon for å ikke ta hensyn til Loppa-samfunnet.

Til Altaposten sier Steinar Halvorsen at skulle han ha deltatt, ville han heller ikke ha nådd kommunens formannskapsmøte som skal være fredag førstkommende.

Provosert Hasvik-ordfører

Hasvik-ordfører Eva D. Husby (Ap) sier det er provoserende at Boreal har lagt opp til arrangement på en dag det ikke er mulig for Hasvik kommune å delta. Nå må også Husby trekke seg fra dåpen på grunn av manglende offentlige kommunikasjoner denne dagen. Husby har derfor skrevet brev til Boreal Transport Nord og forklarer at torsdag er Hasvik uten hurtigbåtforbindelse. Skulle hun ha deltatt, måtte hun reist med fly og kunne tidligst returnere dagen etter.

Ordfører Husby skriver slik: «Jeg kjenner ikke til de vurderinger Boreal og samarbeidspartnerne har lagt til grunn for å legge dåpsarrangementet til 11. februar i stedet for en av de nærliggende dager. Dersom arrangementet hadde vært en dag tidligere, onsdag 10.februar, kunne vi fra Hasvik kommune tatt del i skipsdåpen. Båten fra Hasvik ankommer Hammerfest kl. 10.45 og returnerer fra Hammerfest kl. 18.30 på onsdager.», skriver Husby, som uttrykker sterk misnøye og forundring over det valgte tidspunkt for skipsdåpen. I tillegg peker Husby i brevet sitt til Boreal på at fergene er tatt ut av drift.

– Dette underbygger dessverre det inntrykket som er befestet blant innbyggerne i distriktskommunene om manglende forståelse av hvor viktig sjøvegstransporttilbud er for kystkommunene i Vest-Finnmark, fastslår ordfører Husby.