Mandag morgen ble det oppdaget et scootertyveri fra Ski-Doo Senteret på Kronstad. Tre snøscootere var borte vekk.

– Blir forbannet!

Utover formiddagen dukket det som trolig er en av scootertyvene opp – midt i byløypa.

Altaposten har vært i kontakt med en mor som observerte scooterkjøringen, i byløypa rett forbi Breidablikk barnehage:

– Plutselig kom det en kar kjørende på scooter, uten hjelm eller briller. Vi vet at byløypa er mye brukt, av barn helt nedi barnehagealder. Jeg har unger sjøl og synes slett ikke det er artig å tenke på hva som kunne hendt, sier barnemoren til Altaposten.

Hun anslår hastigheten til å være mellom 30-40 kilometer i timen.

- Men det kan likevel gå galt, ikke minst med tanke på hvor mange unger som benytter seg av løypa. Jeg kjenner jeg blir skikkelig forbannet, sier hun.

– På sin plass

Omkring ti minutter etter at det som formodentlig er en scootertyv kom kjørende forbi, dukket politiet opp. En politibil og en scooterpatrulje kom til området ved barnehagen og tok opp jakten.

– Politiet kjørte av gårde i enda lavere hastighet enn han andre karen. At de starter etter synes jeg er helt på sin plass. Håper de tar han! For det er ikke noe kult i det hele tatt at noen starter ut på snøscooter i ei løype som er så mye brukt som byløypa, sier hun.

Kolliderte

Altaposten har vært i kontakt med operasjonsleder Lars Jørgen Kleven ved Finnmark politidistrikt. Han bekrefter at politiet har jobbet tett med scootertyveriet på Ski-Doo Senteret mandag.

– Vi har vært på jakt etter noen som har kjørt snøscootere som trolig stammer fra dette tyveriet, sier Kleven til Altaposten.

– Og vi har akkurat nå fått kontroll på en av snøscooterne, legger han til.

Denne scooteren ble funnet på Aronnes, ikke langt unna Aronnes skole.

– Denne er delvis skadd, da det ser ut som at gjerningsmannen har truffet en betong-opphøyning. Han har tydeligvis fått trøbbel med scooteren, og har forlatt stedet. Men vi har kontroll på snøscooteren og skal gjøre videre undersøkelser her nå, opp mot spor og vitner.

Operasjonsleder Kleven forteller at det har kommet inn svært mange tips i saken, noe han er godt fornøyd med.

– Vi har mye vi skal sjekke ut utover ettermiddagen, sier Kleven til Altaposten.