I et innlegg på Facebook reagerer Mamma Berit Therese Varsi på hvordan sønnen og vennene hans ble behandlet av gutter i 14-15 års-alderen mens de spilte fotball i Finnmarkshallen.

«Min sønn som går i 3. klasse hadde en ubehagelig og skremmanes opplevelse i Finnmarkshallen i ettermiddag/kveld. Han opplevde å bli fratatt fotballen sin, bli fulgt etter og skremt av to gutter i 9. klasse. Tenk dåkker om før dåkker more dåkker me å plage og skremme nån som e 6 år yngre, og nesten 1 meter lavere enn dåkker sjøl. Vær heller ett godt forbilde for dem som faktisk ser opp til dåkker», skrev hun før helgen.

Varsi forteller at hendelsen satte et støkk i henne, og siden hun ikke visste hvem guttene var tok hun til Facebook.

– Jeg måtte gjøre noe, jeg kunne ikke bare sitte og høre på at ungen forteller det her til meg, og ikke gjøre noe. Jeg er ikke så interessert i hvem det er, men mener at så store unger bør vite bedre, sier moren.

I etterkant av hendelsene har hun følgende oppfordringer til både guttene og foreldre:

– Man må se sine unger på godt og ondt, og til guttene vil jeg si at de må huske på at de er forbilder for de som er mindre, spesielt på et sted som Finnmarkshallen, hvor yngre gjerne ser opp til de eldre.