Alta kommune har midler øremerket arrangementer innen kultur og idrett, og hadde ved fristens utløp fått inn greit med søknader.

Av potten 100.000 til idrett, innstilles Skialliansen og Alta IF håndballturneringen hver på 30.000, til henholdsvis NNM på ski og Altaturneringen. Begge søkte kroner 75.000.

Går fint uten

– Administrasjonen antar at et tilskudd lavere enn søknadssum ikke vil føre til at arrangementet må taes ned i vesentlig grad, sies det om begge søkerne.

Til BULs fotballturnering søkte man 35.000, og blir innstilt på 20.000.

Alta SSF/MMK har søkt om hele 105.000 av svimlende drøyt 1.3 millioner i utgifter, og blir innstilt på 16.000.

Noe så digert

– Klubben har påtatt seg noe så formidabelt som å arrangere et verdensmesterskap, skriver administrasjonen, som følger opp slik:

– Søknadssummen er større enn hele støtteordningen til sammen, tiltaket er ikke spesielt rettet mot barn og unge, de gruppene retningslinjene er helt klare på skal prioriteres.

Alta sjakklubb ungdom skal holde kurs i sjakk for barn, og blir innstilt på 4.000 kroner.

På kultursiden er pengesekken like tung, og her blir gratisfestivalen Aronnesrocken og vår største utendørsfestival Alta soul og blues innstilt på kroner 30.000 hver.

Den kombinerte fotballturneringen og musikkfestivalen Prosjekt Z innstilles på 20.000, og paraplyarrangementet Audioland, Sami Music week innstilles på samme sum som Alta event, Borealis matfestival, nemlig kroner 10.000.

Ingen ting

Eneste søker som ikke får, er Alta IF fotballgruppa, som tenker å holde et kulturarrangement på Huset i forbindelse med Altaturneringen. Her er saksbehandler Tor Helge Reinsnes Moen skeptisk til ønsket om å dra inn nasjonal artist.

– Administrasjonens erfaring er at å få en nasjonal artist med stor sannsynlighet vil koste adskillig mer og at det derfor er bedre for arrangementet å satse på lokale krefter, melder han.

Om det helt sikkert blir noe penger eller ei, skal bestemmes i møte kommende fredag.