51-åringen Ole Klemet Anders O. Hætta, vant på lørdag en million kroner i Lotto sin ekstramilliontrekning. Men han er langt i fra den første i husholdet med kjempeflaks.

Det er nemlig ikke mange år siden det ble storgevinst i samme husstand som hos Ole Klemet Anders og kona May Torill. For broren til Ole Klemet Anders, Isak, vant 3,3 millioner kroner i Lotto.

– Det betyr kanskje at du vil fortsette å spille din faste Lotto-rekke?

– Vi bruker vel å si her, at lynet slår ikke ned to ganger i samme utedo, men dette beviser vel at det kan det gjøre. Så jeg skal fortsette med Lotto-rekka, smiler postmannen, godt fornøyd med å bli trukket ut som vinner av ekstramillionen.

Har i grunnen alt

Postmannen tar det hele med stoisk ro.

– En merker vel ikke all verden med en slik gevinst, annet enn en liten økning på kontoen, sier en tydelig fornøyd postmann.

Han slår fast at det alltids finnes et hull å putte de ekstra pengene i.

– Vi har alt av teknisk utstyr som vi skal ha, ny bil er ikke tema, men egentlig har vi ennå ikke snakket så mye om hva vi gjør med gevinsten, sier Ole Klemet. Og han legger til at ferie kan de dra på uten å vinne i Lotto, så noen store reiseplaner for gevinsten har familien ikke, om vi forstår postmannen rett.

Da han ble oppringt fra Norsk Tipping hadde han litt vanskelig for å tro at det var riktig, men da de kunne fortelle ham at kupongen var kjøpt hos Coop Extra i Kautokeino fredag morgen, forsto han at det ikke var en tulletelefon.

La ned melkeproduksjonen

– Nå er jo ikke en million kroner all verdens med penger i dagens samfunn, så vi får se, vi finner nok ut etter hvert hva de kan brukes til, sier vinneren.

– Kanskje kona di trenger noen nyinvesteringen i Avzi Design?

– Vet ikke om hun får det, selv om jeg har vunnet, flirer postmannen. Som ga seg som melkebonde for nokså nøyaktig et år siden.

Nå kjører Ole Klemet Anders O. Hætta to ulike postruter i Kautokeino. Den ene som er betegnet som langrute den er på 20 mil, mens den kortere er på 11 mil.

Norsk Tipping slår fast at postmannen nå får et litt spesielt brev han skal levere til seg selv. Nemlig bekreftelsen på at han har vunnet...