– Oppdrettsselskapene er hjertelig velkomne til oss, sier ordfører Steinar Halvorsen, etter at Cermaq, NRS og Grieg onsdag gikk ut med en invitasjon til kommunene om dialog.

Ønsker bred prosess

Det er slett ikke bare Langnes i Alta og Rypklubben i Hammerfest som kan være vertskap for et slakteri med over 100 ansatte. Det bekrefter kommunikasjonsdirektør Lise Bergan i Cermaq overfor Altaposten.

– Vi ønsker en bredest mulig prosess og ønsker dialog med både små og store kommuner, sier hun, men kan ikke gå mer inn på detaljene. Hun har heller ikke noen klar formening om tidsperspektivet.

– Vi tar den tiden som trengs for å få en god prosess, sier hun.

Industri på Sandbakken

Loppa-ordføreren fastslår at kommunen har 200 mål tilgjengelig, nærmere bestemt i Nuvsfjordbotn der reguleringsarbeidet i Sandbakken allerede er klar.

– Vi skal faktisk ha planen opp til behandling snart, så vi synes det er veldig hyggelig at oppdrettsselskapene ikke bare er opptatt av de store kommunene, sier Halvorsen, som forteller at de har hatt god dialog og gode erfaringer med selskapene, blant annet Norway Royal Salmon tilknyttet planene om et settefiskanlegg i nettopp Nuvsvåg.

Steinar Halvorsen ser utfordringer knyttet til både uttransport av fisk og rekruttering, men fastslår at Loppa kommune stiller seg veldig positiv til en tettere dialog.