– Det kan ikke ha vært en dame, fastslår en av eierne til Kreativ frisørsalong, Kristine Bekkemellem Jensen, overfor Altaposten. Hun viser til at ingen av hårproduktene i salongen er rørt, etter innbruddet natt til lørdag i Bossekop.

Det var en av hennes ansatte som låste seg inn på salongen lørdag morgen. Hun mistenkte raskt at her var det noe muffens.

– Det var så rotete. Vi bruker normalt å ha det veldig ryddig her, så det var det første jeg stusset over. Først så jeg noen flasker som lå på gulvet, men jeg tenkte at de bare hadde falt ned, forteller frisøren, som deretter gikk inn for å skru på musikk på ipaden og lete frem telefonen, så kundene kunne begynne å ringe.

– Men jeg fant ingen av delene. Da så jeg at det var tatt penger fra kasseapparatet og at safen var borte, sier Torill Rye, som da oppdaget enda mer rot og i tillegg glasskår ved et av vinduene.

– Da skjønte jeg hva som hadde skjedd, og ringte først sjefen, deretter huseier og så politiet. De var raskt på pletten, sier hun.

FØRSTE GANG: – Her brøt de seg inn, sier en av eierne, Kristine Bekkemellem Jensen. Foto: Hanne Larsen

Kristine Bekkemellem Jensen sier til Altaposten at det ikke er mye penger som er stjålet.

– Heldigvis. Men det er mye annet de kunne ha tatt, sier hun og peker på hyllene fulle av dyre shampoer og andre produkter.

– De har ikke vært forfengelige med andre ord?

– Nei, tyvene har ikke vært forfengelige, fastslår Jensen.

Kreativ frisør ligger vegg i vegg med Margareta Halonens hud- og neglestudio. Kun et gitter skiller de to salongene fra hverandre, og dette gitteret var løsnet av tyvene. Men heldigvis for Halonen hadde hun ingenting som vekket tyvenes interesse.

PAFF: Margareta Wirkola fikk også ubudne gjester i hud- og neglesalongen, men mistet tilsynelatende ikke noe. Foto: Hanne Larsen

– Jeg ser de har forsøkt seg på kassaapparatet og brutt opp en skuff ved siden av kassa. Men jeg har aldri penger i salongen, sier Halonen, som ble svært overrasket over innbruddet.

– Da Raja (datteren) ringte og sa det hadde vært innbrudd ble jeg svært paff. Det er jo litt ubehagelig. Jeg hadde sett frem til en rolig lørdag morgen, sier Halonen, som ikke skulle jobbe i dag.

Jensen på Kreativ sier at de ïkke vil være riktig like naiv som tidligere.

– Vi vil ikke oppbevare verdisaker som kan værer lett omsettelige så synlig i salongen lenger. Og heller ikke passord og lignende som tyvene kan benytte. Selv om vi ikke har hatt innbrudd på de 18 årene vi har vært her, skjønner vi nå at det kan skje, sier salongeieren.

Operasjonsleder hos politiet, Lars Jørgen Kleven, sier til Altaposten at de har mistanke om hvem som kan stå bak.

KNUISTE VINDU: Tyvene tok seg inn gjennom dette vinduet, som de først knuste. Men ut tok de døra. Foto: Hanne Larsen