– Flott at de fikk den. Ytterst velfortjent, sa folk da ordfører Steinar Halvorsen hadde talt og blomsten var gitt. Leder Jorid Martinsen satt værfast i Alta, så Ann Heggeskog Johansen ble den som tok i mot på vegne av styret og den nå snart 95 år gamle lokalforeningen. Ann er før øvrig sentralstyremedlem i Norske Kvinners Sanitetsforeningen, og har i flere perioder vært fylkesleder.

– Før sto sanitetsforeningen sterkt i hele Loppa, nå står den sterkt bare i Øksfjord. Da settes arbeidet dere gjør ekstra pris på. Dere stiller alltid opp. Alltid velvillig og behjelpelig, og alltid med omsorg og forståelse, sa Halvorsen.

Allergisk mot fjær

Det var gammelordfører Arne Dag Isaksen som foreslo julestjerna til Øksfjord sanitetsforening. Han ville gi den personlig, men var reist på juleferie til Sverige.

– Sanitetsforeningen var noe av det første jeg ble kjent med, da jeg flyttet til Øksfjord i 1976, sier Isaksen på telefon. Da foreningen holdt mye på med fastelavensris med fargete fjær i, så kjøpte Isaksen bestandig to sånne ris, selv om han var allergisk mot fjær. Han sier han aldri turde å ta riset inn i hus, men kjøpte dem likevel.

Økt livskvalitet

– Foreningen har noen genuine damer som deltar med å skape trivsel for alle i lokalsamfunnet. De er aktive med alt som rører seg, av positive tiltak for alle, sier tidligere ordfører. Han beskriver foreningen som til stede også blant den yngre aldersgruppe, med tiltak som sunn mat, lesestunder samt andre forebyggende tiltak.

– De har i årevis gitt økt livskvalitet til sine naboer, både i Øksfjord og i hele Loppa. Jeg er glad for at nyordføreren kunne dele ut julestjerna, på vegne av en tidligere ordfører og på vegne av hele folket, sier Isaksen.