Laget «Voksne ingen adgang – HR» fra Hammerfest endte til slutt med å vinne teknologiprisen. De er et rent jentelag med fire jenter mellom 9 og 11 år tilknyttet Hammerfest Robotics.

Årets tema var fremtidens avfallshåndtering. Fra Finnmark deltok også lagene «Green team» fra Elvebakken skole og «White foxes» fra Vadsø ungdomsskole.

The Green Team består av (bak) Erle Frost, John Aslak Sara, Jørn Kr. Hanssen, Konrad Klevstad Jakobsen, Marius Majala og Erling Bjørnstad og (foran) Marius Lille, Andreas Ottem, Caroline Strand og Sigrid Rafaelsen. Foto: Raymond Engmark

Laget fra Elvebakken skole viste en herlig innsats, men klarte ikke å vinne noen av prisene som var satt opp da laget fra Finnmark og 45 andre lag fra Norge, Sverige, Færøyene og Danmark lørdag var samlet i Mo i Rana for å delta i den skandinaviske finalen i verdens største kunnskapsturnering, FIRST LEGO League. Målet er å øke interessen for teknologi og vitenskap hos barn og unge.

I finalen konkurrerte 665 barn og unge om priser innen markedsføring, samarbeid, teknologi og forskning, samt i den prestisjefylte robotkonkurransen, der lagene styrte en egenlaget robot av LEGO gjennom en hinderløype.

CHAMPIONS: FLL-vinner No Limits fra Tromsø får dra til den internasjonale finalen i USA. Foto: Raymond Engmark

Det var No limits fra Tromsø som mottok tittelen First Lego League Champions, og sikret seg dermed en plass i den globale finalen i St. Louis i USA i april 2016.

– First Lego League handler om å vekke interessen for forskning, realfag og teknologi hos unge i Norge. I dag har vi vært vitne til fantastisk innsats, indre glød og ikke minst vilje til å lære hos deltakerne. Vi håper arrangementet inspirerer, slik at vi sikrer morgendagens ingeniører og forskere, sier sponsoransvarlig i Statoil, Cathrine Instebø.