Ellen Katrine Hætta er i statsråd fredag 27. november 2015 utnevnt til politimester i Finnmark politidistrikt.

Hun har klare tanker rundt arbeidsoppgavene hun nå skal ta fatt på:

– Den siste tida forteller oss det vi alltid har visst, at Finnmark ligger midt i verden, sier nyutnevnt politimester Ellen Katrine Hætta i en pressemelding fra Østfinnmark politidistrikt.

– Vi har siden september stått i en svært krevende situasjon på Storskog grensestasjon. Samtidig skal vi gjennomføre politireformen og etablere Finnmark politidistrikt. Det er to store og utfordrende oppgaver. Jeg er klar til å ta fatt på utfordringene. Den største fordelen er at vi har husene fulle av flinke folk, fortsetter Hætta.

Hætta sier at hun ser frem til jobben som politimester og vil jobbe for å levere gode resultater i sin nye rolle:

– Befolkningen i Finnmark fortjener en likeverdig polititjeneste med resten av landet. Vi som bor her vet at vi har store avstander og mye vær, som gjør det krevende å planlegge og drive polititjeneste, understreker politimesteren.

– I dag vil jeg koste på meg å være aller mest opptatt av det nye Finnmark politidistrikt. Jeg gleder meg til å jobbe med engasjerte ansatte fra øst og vest i Finnmark. Sammen skal vi videreutvikle polititjenesten for befolkningen i Norges mest spennende fylke.