De har beregnet at bygdas eget grendehus trenger vedlikehold og innkjøp av utstyr for 107.000 kroner, og ber Alta kommune om å bidra med halvparten, 53.500 kroner.

Foreningen «Nyvoll bygdelag og grendehus» driver grendehuset på Nyvoll, som er et viktig tilholdssted for aktiviteter for innbyggere og besøkende i bygda. Grendehuset er det eneste lokalet som kan benyttes til arrangementer og aktiviteter på Nyvoll

– Vi er et aktivt bygdelag som tar samfunnsansvar og arrangerer juletrefest for barn, skiaktiviteter for barn og unge i påsken og deltar på andre arrangementer som skaper liv og aktivitet i bygda. Vi drifter også ei skihytte som er åpen for alle som ferdes i fjellområdet ovenfor Nyvoll, beskriver grendelagets Jan Gunnar Evertsen i søknaden til kommunen.

Hovedinntektskilden til drift og vedlikehold av grendehuset er utleie av campingoppstillingsplasser, noe som i 2014 ga 236.000 kroner i inntekter. I tillegg avholder bygdelaget påskefest og basar.

– Dette gjør at vi klarer å holde en sunn økonomi og evner å være en viktig bidragsyter for å skape trivsel og aktivitet i bygda, opplyser Evertsen.

I 2014 fikk laget 20.000 kroner fra Alta kommune til utbedring av vannlekkasje i takkonstruksjonen, som nå er utbedret. Fortsatt er det en del innvendige skader som følge av vannlekkasjen.

– I garderober og dusjanlegg, som er viktige for at vi skal opprettholde inntektene fra utleie av campingoppstillingsplasser, har vi fått en del skader forårsaket av høy fuktighet og at ventilasjonen over en periode ikke har fungert slik den skal, bemerker Evertsen.

Det er oppsprikking i gulv, maling som flasser og defekte panelovner. Det er også mangler ved dreneringen.

– Vi har fått tre ulike tilbud for å fikse det som ikke er i orden, og totalsummen for reparasjon og utbedring er 107.000 kroner, opplyser Evertsen.

Bygdelaget har forøvrig budsjettert med et underskudd på 187.300 kroner i år, som i hovedsak relateres til uforutsette utgifter som følge av vannlekkasjen i taket.