Dette til tross for konkursen i Sydvaranger Gruver. 1187 var helt ledig ved utgangen av måneden, det er tre prosent av arbeidsstyrken og 102 færre enn på samme tid i fjor. 277 er på tiltak og 722 er delvis ledig. Totalt er dermed 2186 utenfor ordinær sysselsetting.

Det er kvinner og menn mellom 25 og 29 år som har det tøffest. Der er ledigheten for kvinner 3,5 prosent, mens den er hele 5,9 prosent for menn. For arbeidstakere over 60 år er ledigheten bare 1,7 prosent, som er klart lavest blant arbeidsgruppene.

Ledigheten i Alta fortsetter å synke, og etter mange år med høyere ledighet enn sammenlignbare kommuner i fylket, Hammerfest og Sør-Varanger, er ledigheten i Alta nå langt lavere enn i disse kommunene. Alta hadde bare 2,2 prosent ledighet ved utgangen av november, eller 227 personer.

Loppa har lavest ledighet i Finnmark med 1,7 prosent, fulgt av Porsanger med 2,1 prosent og Alta med 2,2. Hasvik har høyest ledighet med ni prosent.

- Arbeidsmarkedet i fylket som helhet er stabilt. Antall permitterte er blitt færre, og vi har en betydelig økning i antall ledige stillinger, sier direktør i NAV Finnmark, Nina Haugen.

I Sør-Varanger har i overkant av 430 personer hatt arbeidsforhold i Sydvaranger Gruver AS, som nylig meldte seg konkurs. Ved utgangen av november er 143 personer registrert som helt ledige i kommunen, en økning på 25 personer sett i forhold til fjoråret.