Seniorpolitiker Arne Rotnes i Loppa gikk på barrikadene for viktig infrastruktur under kommunestyremøtet denne uka.

Rotnes sitter i kommunestyret for Høyre, men har tidligere gjort en jobb Senterpartiet. Han slo et slag for utbygging av bredbånd tirsdag.

– Med dagens teknologiske løsninger kan man bo hvor som helst i Ytre Loppa og arbeide for eksempel i USA. Dette er mulig med de teknologiske løsninger som er tilgjengelig og kommunen bør satse mer på IKT-utbygging, sa Rotnes.

En annen seniorpolitiker, Berit Land (Ap), bekreftet at det ikke går an å bo i Bergsfjord og samtidig arbeide i USA, eller mot en amerikansk arbeidsgiver.

– Til det er forbindelsen altfor dårlig, fastslo Land.

Kan få inntekter

Infrastruktur ble i det hele tatt et viktig tema blant Loppa-politikerne under tirsdagens kommunestyre. Berit Land hadde sterke synspunkter på hvordan man organiserer båtplassene i Bergsfjord. Hun mente flytekaiene burde faktureres etter bredde og ikke etter lengden på båten. Hun syntes også at båteierne burde få betale for faktisk strømforbruk, ikke slik det ber i dag, der alt summeres og deles på hver bruker som leier plass i havna.

Driftssjefen i Loppa, Olav H. Trondahl, mente det var lite å hente på å legge opp et nytt strømopplegg for kaiene – og han forklarte at sammenhengen mellom bredde og lengde på båtene ofte hang sammen, slik at det er liten sjanse for å få flere båtplasser. Berit Land repliserte at det ikke vil kreve innkobling av kraftlaget Ymber for å få alle til å benytte målerne på de nymonterte strømsøylene.

Kom med forslag

Rådmann Marion Høgmo ba kommunestyrets medlemmer komme med gode forslag til hvordan man kan få høyere inntekter til drift av havnene. Ordfører Steinar Halvorsen mente anlegget i Bergsfjord bør sikre kommunen inntekter og han mente drøyt 4.000 kroner for en sommerbåtplass ikke var en ublu pris å ta.

– Her må administrasjonen gjøre en jobb slik at vi ikke går glipp av inntekter på anløp. Dette betyr at alle som har båt må betale for plassen sin og dette må innføres som en ordning som er lik for alle, noe administrasjonen må sørge for slik at vi ikke går glipp av inntekter, sa ordfører Halvorsen. som slo fast at en båt er en båt og havneavgifta bør være den samme om det er en bedrift eller en privat som eier båten.