Ap-politiker Berit Land i Loppa Ap raste mot fylkeskommunen i dagens kommunestyremøte. Befolkningen møter et håpløst ruteopplegg, like etter en investering på 70 millioner kroner i nye fergekaier.

Tilbake til steinalderen

Land er leder  i Bergsfjord utviklingslag og kommunestyemedlem for Arbeiderpartiet.

– Vi er nesten tilbake til steinalderen, eller i hvert fall før hurtigbåten kom i 1975. Bare det å måtte dra fra Bergsfjord en mandag hvis du skal nå ett eller annet i Alta på en torsdag, det er liksom ikke godt nok, sier Aps Berit Land.

–  Det jeg også synes er ille, er at det verken er båt fredag ettermiddag eller hele lørdag i det nye ruteoppsettet, og det innebærer at hvis en familie skal reise til Alta for å kjøpe klær til ungene, må foreldrene ta fri fra jobben og ta ungene ut av skolen. Nei, det nye forslaget til ruter er utarming av det meste. Det at bussen til Alta går 50 minutter før båten anløper Øksfjord, det er heller ikke bra nok.  Tar du hurtigbåt, som du bare kan gjøre fredagen, da er du i Øksfjord 06.45 og så går bussen først halvannen time seinere, eksemplifiserte Land.

Begrensende for folk

- For folk som kommer med hurtigbåten fra de stedene som ikke har ferge, er det en veldig begrensning i de tidene de kan reise på, som er bare mandag og fredag uten å måtte overnatte på reisa. Dette gjelder også de, som uansett hvor de bo,r ikke disponerer egen bil. Onsdagene skal det bare gå hurtigbåt på sommeren og det vil si at for de eldre i distriktene som kanskje har time hos lege i Hammerfest eller Alta, er prisgitt at de kan få time bare mandag eller fredag. Man kan ikke bestemme selv når man skal til spesialist, påpekte Ap-veteranen.