En mann i begynnelsen av 20-årene skal forrige uke ha blitt banket opp av kameratene sine i forbindelse med en fest i Kautokeino. De kastet han ut av en bil og etterlot han i hjelpeløs forfatning i ei grøft ved det nye Coop-bygget i Kautokeino.

Etterforskningsleder Svein Erling Mikalsen bekrefter at saken er anmeldt, men ønsker ikke å dele mye opplysninger med media.

– Det er fordi mistenkte for voldsbruken ennå ikke er avhørt, sier førstebetjenten, som forteller at denne type hendelser er høyt prioritert.

– Dette er en type saker som vi ser svært alvorlig på. Kroppskrenkelse, som det kalles i den nye straffeloven, er alvorlig. Vi vil så snart det lar seg gjøre sørge for avhør av de impliserte partene. Anmeldelsen er mottatt ved det lokale lensmannskontoret i Kautokeino og vi vil forsøke å få en etterforsker til å foreta avhør, så snart det lar seg gjøre, sier Mikalsen. Det er ikke kjent hva som skal ha vært motivet for voldsbruken.

Holdt på å fryse ihjel

Moren forklarer at hun om natta fikk en telefon fra sønnen, der han forklarte at han lå i ei grøft og holdt på å fryse i hjel. Han visste ikke hvor han var, men mora satte seg i bilen og kjørte rundt for å lete. Han skal ha ligget i flere timer før han ble funnet. Moren forteller at han ikke klarte å gå uten støtte og nærmest måtte slepes til bilen for å bli kjørt til legevakta. På legevakta ble mannen værende til neste dag. Nå er saken anmeldt til politiet og legerapport følger anmeldelsen.