Med utsikt over Altafjorden, i Storvik – på eiendommen til Erold Monsen og Gullbjørg Storvik, stod det for bare noen uker siden et hundre år gammelt tre som har vært brukt av familien i generasjoner. De er nå triste og lei seg for at noen har vandalisert familietreet.

Olga Lovise Thorkildsen er svigerdatter og forteller at det var samboeren, Jan Vidar Hansen, og faren hans Erold som oppdaget ugjerningen:

– De var på tur da de oppdaget hva som hadde skjedd, min svigerfar ble lei seg og trist av synet som møtte dem. Teet har vært der siden faren, som selv er født på plassen, var liten.

Hun forteller at treet har stått der i flere generasjoner, og at hennes egne barn har hatt mye glede av det:

– Ungene mine selv har vært med på mange turer hvor de har lekt rundt og i treet.

TRIST: Det gamle treeet er blitt hugget ned, og forsøkt brukt som bålved. Foto: Privat

Mye tyder på at hærverket har blitt utført av noen som ville starte bål på plassen og trengte fyrved. Thorkildsen forstår ikke hvorfor de gikk løs på treet, da det ligger drivved like ved i fjæra. Det er rett og slett hærverk konstaterer hun.

– Det ser ut som de prøvde å bruke det til bålved. Min svigerfar er opprørt over hærverket. Han er veldig trist og lei seg for å se hvordan andre har ødelagt.

– Vi forstår ikke hensikten med å rasere et så stort tre og la mesteparten av treet ligge igjen. For oss er det minner som nå er ødelagt, forteller Thorkildsen.

Vil til bunns i saken

Eiendommen i Storvika har vært i slekten i over 200 år, informerer familien. Området er også en kjent plass for mange altaværinger og mange drar dit på tur dit og griller.

Thorkildsen understreker at familien ikke er ute etter å «ta» noen, men sier de ønsker å få vite hvorfor treet ble hugget ned.

– Jeg har lagt ut melding på facebook, men ingen har meldt seg eller vet noen ting om hvem som kan ha gjort det. Selve Storvika er en stor plass, og folk er kanskje ikke klar over at dette en privat eiendom, forteller Thorkildsen.

– Vi kan ikke nekte folk å bruke området, men de må ikke gå rundt og ødelegge på eiendommen. Nå skal vi ta bort alt sammen og rydde etter det som har skjedd. Men det er ikke noe morsomt å komme tilbake hit nå som noen har ødelagt treet vårt. Det er trist å komme tilbake nå som det ikke står et stort og fint tre der lenger.

(Oppdatert 20.10.15)

Thorkildsen presiserer at treet ikke var morkent, men de som hugde ned treet som hadde antatt at det var morken. Altaposten beklager denne misforståelsen.

– Treet var gammelt, men det var ennå friskt, presiserer hun.