En båteier fra Alta må etter pålegg fra Alta Kommune fjerne et båtvrak som har ligget i fjæra ved Bullkaia i Bukta, fremgår det av et brev fra kommunen.

Brudd på loven

Båtvraket ble først meldt inn til kommunen av Alta Havn KF i april. Båten som gikk ned ved flytekaia ved Bullkaia i november ble senere plassert av eier i fjæra i februar, der ligger den opphugget nå.

– Båtvraket faller inn under definisjonen av avfall i forurensningsloven § 27, og lagringen er et brudd på forsøplingsforbudet i § 28. Vraket inneholder en motor men ingen drivstofftank. Vraket er ellers i dårlig forfatning og fremstår som kassert. Plasseringen av båtvraket er skjemmende for området, står det i vedtaket.

Har blitt forsøkt kontaktet

Med hensyn til at båten kan bli tatt av storflo, og skape farlige situasjoner for andre, har Alta Havn vært i kontakt med båteier for å få ryddet opp i vraket.

Må nå ryddes opp

Ved befaring 20. juli kunne kommunen konstatere at båten er hugget opp i plankebiter, og ligger i hauger i fjære.

Frist for opprydding har blitt satt til 30. oktober 2015. I vedtaket kreves det at vraket fjernes og leveres inn til godkjent avfallsanlegg og rapporteres til kommunen.