Torsdag gikk politiet ut med en etterlysning av en 44 år gammel kvinne fra Alta. Kvinnen ble sist observert på Statoil i Buktamoen, like ved Bardufoss, rundt klokka 16 onsdag denne uka.

Altaposten var torsdag i kontakt med kvinnens arbeidsgiver:

– Dette er fælt. Vi skjønner ikke hva som kan ha hendt, sa han til oss torsdag.

Nå er det igangsatt et omfattende søk i området rundt Bardufoss, får Altaposten bekreftet fra operasjonsleder Steinar Gudmundsen i Troms politidistrikt.

– Vi har foreløpig søkt med Røde Kors sin drone, samt hatt hjelp fra militærpoliti på stedet. Norske redningshunder er også hentet inn for å foreta søk i området. Dette søket fortsetter utover dagen i dag. Vi skal blant annet få hjelp av et helikopter fra Forsvaret. Det er veldig nyttig å kunne ta i bruk helikopter, for å få gjennomført et visuelt søk fra lufta. Vi kan skaffe oss oversikt på en rask og effektiv måte, sier Gudmundsen.

Politiet holder foreløpig alle muligheter åpne, og begrenser seg ikke til søk i terrenget i det angitte målområdet, som etter hva Altaposten forstår er et sted i nærheten av Bardufoss.

I tillegg til det fysiske søket drives det med taktisk etterforskning:

– Vi jobber fortløpende med etterretning, der vi følger opp all informasjon som måtte dukke opp. Vi utelukker ingenting, heller ikke at hun kan ha dratt eller forsvunnet fra Bardufoss langs vei.

Søket er likevel foreløpig begrenset til et gitt område.

– Vi vil utvide søket etter hvert. Detaljene i dette er ikke klarlagt, det må vi komme tilbake til senere. Det er innsatsleder lokalt som koordinerer selve søket, sier Gudmundsen.

Har fått inn tips

Operasjonslederen sier til Altaposten at det er kommet inn tips i saken:

– Vi har fått tips som vi er i ferd med å undersøke i skrivende stund. Foreløpig har ingen ledet oss nærmere en oppklaring, men vi jobber med disse, sier Gudmundsen.

– Og vi har fortsatt et sterkt ønske om at folk som mener de har sett noe til kvinnen tar kontakt med oss. Vi er veldit takknemlig for alle tips som måtte komme inn. Vi er selvfølgelig interessert i å finne henne så fort som mulig.

– Har dere fått inn noe informasjon som kan forklare hva som ligger bak forsvinningen?

– Nei, det vet vi ingenting om på nåværende tidspunkt.

SAVNET: Har du sett denne kvinnen? Politiet ønsker tips. Foto: Politiet

Etterlysningen Troms politidistrikt gikk ut med i går er at de leter etter en 44 år gammel kvinne. Følgende beskrivelse er lagt ved etterlysningen:

  • 174 centimeter høy

  • kort, lyst hår

  • Hadde på seg blå briller da hun sist ble observert

  • Under siste observasjon hadde hun på seg grå hettegenser/jakke, sort/mørk bukse og hvite joggesko

Har du informasjon i saken? Kontakt politiet på 02800 eller Troms politidistrikt på 77 79 60 00.