I år skal unggutten Bilal Alexander Saab fra Hasvik spille på hovedscenen til Sørøyrocken. Det er en jobb han ser fram mot – med skrekkblandet fryd.

Fikk spillejobb i kirka

– Jeg spilte i fjor på en kirkekonsert under rocken, og det var den jobben som ga meg spillejobben på Sørøyrockens scene i år. Festivalsjef Ken Arne Brox var nemlig blant publikum og han likte tydeligvis det jeg spilte i kirka, for han booket meg med en gang til årets festival etter den konserten, og var er jo kult og bra, sier Saab.

Med seg i bandet har han flere unge musikere som går på konservatoriet i Tromsø.

Første gang for 800

Bandet som består av seks musikere, er kun satt sammen for denne anledningen, og Bilal mener han har har truffet jackpot med musikerstallen.

– De er enormt flinke og dyktige. Jeg gleder meg stort til å spille med dem. Det blir dog ganske så nervøst å spille for rundt 800 publikummere som festivalen har plass til på området. Det var 300 i kirka i fjor da jeg opptrådte, og jeg har aldri spilt for mer enn dette. Men, det skal bli veldig kult, mener Saab som er vokalist og en av gitaristene i bandet.

Syv covers

Musikken de skal fremføre fredag kveld, er i sjangeren pop og rock.

– Det blir mye rock – med et snev av soul. Alle låtene er coverlåter og vi skal spille rundt syv låter, som svinger godt. Sørøyrocken er en god festival med et takknemlig publikum, så jeg gleder meg stort, sier han.

Satser på musikkutdannelse

Til høsten skal unggutten fra Hasvik drive på med musikk på heltid.

– Jeg skal begynne på musikklinja på Alta videregående skole til høsten. Da skal jeg ha sang som hovedinstrument og gitar som bi–instrument. Jeg lager mye musikk på fritiden, men er ikke klar for å vise noen hva jeg komponerer. Jeg skal bruke litt tid på å lage mer før jeg vil fremføre eget materiale for publikum.