Aronnesrocken stakk nemlig av med årets kulturpris fra Ishavskraft. Klokken 10 i dag ble det klart at Aronnesrocken stakk av med det nå årlige kulturstipendet på 50 000 kroner.

– Det er utrolig stas å bli verdsatt på denne måten av Ishavskraft. Det gir kjempe motivasjon til å fortsette arbeidet i mange år til, sier festivalsjef Torgeir Ekeland. Sammen med styreleder Rune Suhr Berg troppet han opp for å motta prisen.

Vil satse regionalt

– Vi bruker dette til å ta steget ut og ikke bare være Altas festival. Der har Ishavskraft utfordret oss, både i fjor som sponsor og i år med denne prisen. De gir oss den dytten vi trenger for å bli Nord-Norges viktigste talentscene, sier Ekeland.

Han kan fortelle at også interessen for å spille på festivalen har økt.

– Vi må tenke mer regionalt, ikke bare lokalt. I år har vi enda flere band fra Troms. Vi er mer interessert i å få dem hit, men vi merker også en ganske stor interesse i Troms og Tromsø for å komme til oss og spille, sier festivalsjefen.

Han trekker fram Rock mot rus og Festspillene i Nord-Norge som de viktigste i regionen på dette området i dag.

– Vi har et veldig godt samarbeid med dem i dag og vil ikke utkonkurrere dem, påpeker likevel styreleder Berg.

Får to scener

Helt konkret bidrar prisen til at Aronnesrocken i år kan ha to scener på fesitvalområdet. Dette gir muligheten til at enda flere band får spilt og publikum slipper dødtid mellom sceneskift.

– Da får vi vist fram enda flere unge og lovende talenter, sier Berg.

Prisen som i år gis ut for andre gang skal gå til unge utøvere, men Aronnesrockens arbeid har overbevist om at de har gjort seg fortjent til oppmerksomheten.

– Stipendet er egentlig ment å være et stipend til unge utøver i nord, men så synes vi at Aronnesrocken har vært en så god scene for talentutvikling at i år hadde vi lyst til å hedre den scenen med et kulturstipend, forteller markedssjef Jørn Iversen.

Sammen med prosjektkoordinator Elisabeth Johansen overrakte han prisen til Aronnesrocken.

Imponert

I 10 år har Ishavskraft delt ut idrettstipend til unge talenter, men ønsker med dette å også ha fokus på talenter i kulturlivet. Iversen forteller at de er imponerte over Aronnesrockens arbeid.

– Det gjøres en så stor frivillig innsats som jeg bare sitter og måper. Det er folk som dette som ønsker å lage liv og røre og bolyst her hvor vi er. Det skulle bare mangle at ikke vi som virksomhet i dette området gir et klapp på skuldra til slike folk, forteller Iversen.

– Dere har også brukt av overskuddet til å gi tilbake til kulturlivet i området dere er avhengig av. Det er også noe som vi trekker fram som noe positivt, sier Iversen.

Festivalen gikk i fjor for andre året på rad i et overskudd på 100.000 kroner. I januar i år arrangerete de «Battle of the Class Bands» for 8. og 9. klasser kunne delta.

– Det er for å så et frø til noe som kan bli et band som kan spille på Aronnesrocken. Jeg tror to av disse bandene skal spille på Aronnesrocken i år, forteller styrelederen.