Politiker og fotograf Claus Jørstad passerte én million visninger på sine bilder på bildetjenesten Flickr.

– Tenkte det var utopi

Fotografen er strålende fornøyd med å ha nådd milepælen.

– I begynnelsen tenkte jeg det nesten var en utopi, men de to siste årene har det bare økt mer og mer. Det økte en halv million bare det siste halve året, sier en jublende glad fotograf.

Det er litt over en prestasjon å nå hele én million visninger. Det mest sette bildet er bildet av hans onkel, Ingulf, og også et bilde av midnattsola i Gjesvær har virkelig slått an og er nest mest sett.

(Bla ved å bruke piltastene!)

Kontaktet av profesjonelle modeller

Fotografen får også mye god omtale og respons på bildene.

– Det er mye god kritikk, og egentlig lite negativ kritikk når jeg etterspør det. Noe får man selvfølgelig, men da går det på detaljer og forskjellig smak, samt tips til hva som kunne vært gjort litt anderledes, sier Jørstad, som også har fått mange forespørsler om kjøp av bilder fra alt fra Sverige til USA.

I tillegg har han fått henvendelser fra modeller som har posert profesjonelt, og vil ha en shoot med ham.

– Jeg har dessverre vært nødt å avslå disse i første omgang, da de holder til sørpå, forklarer fotografen.

Kan bruke timer på sminke

At aktbildene og de som er «litt på kanten», har fått oppmerksomhet, overrasker ham ikke.

– Det handler vel mer om at sex skaper oppmerksomhet både av negativ og positiv art, så det ser jeg litt bort fra. Sånne bilder er en utfordring å skape noe mer enn bare en kropp. Av bilder ellers er det klart at de kreative bildene hvor man skaper et fantasibilde , skaper mye positiv oppmerksomhet, og disse bildene er alltid en lengsel fra min side både å få skapt og ferdigstillt, forklarer fotografen, som kan bruke timer bare på sminke og forberedelser før en fotoshoot.

– Noen ganger må man ta flere shoots, fordi man ser i ettertid hva som kunne passet bedre I tillegg avhenger det av været og modellen, mye som skal klaffe. Og mange ganger man har vært nødt å gå for et kompromiss hvis for eksempel været er for dårlig. Aktbilder og «på kanten» bilder er jo også en utfordring å få til, ikke alle er komfortabel med å vise seg frem naken eller liker at bildene havner offentlig. Nå har jeg vært heldig og hatt noen jenter som har vært komfortabel med det, og har hjulpet meg enormt mye sånn sett, forklarer Jørstad.