Regissør Tommy Wirkola er travel om dagen. Ikke bare har han solgtkinobilletter på sin første Hollywoodfilm «Hansel & Gretel: Witch Hunters»til over 200 millioner dollar.

I tillegg skal Will Ferrel ogShowtime, som står bak Tv-serier som «Dexter» og «Homeland» gjøre en pilot for en remake av Wirkolas tv-serie «Hellfjord».

Nå er regissøren også i gang med oppfølgeren til filmen som fikk snøballen til årulle for alvor; «Død Snø 2».– Vi har ønsket å lage en oppfølger til «Død Snø» lenge. Helt siden premieren påSundance-festivalen i 2009 har folk spurt etter det, og tiden er endelig inne.Vi har et manus jeg er supergira på. Det er større, mer skremmende, myemorsommere, mer actionfylt og enda mer blodig enn den første. Så jeg gleder megvilt til å slippe nazi-zombiene løs på ny, sier Wirkola ifølge en pressemelding For å lodde stemningen for en oppfølger ute i verden startet Wirkolasprodusentpartner Kjetil Omberg forsiktige samtaler med utenlandske oppkjøpereunder filmfestivalen i Berlin i februar. Han var spent på om de også varinteressert i en film nummer to. Det gikk bedre enn forventet. Innen to døgnhadde 20 land kjøpt filmen, og det kun etter å ha lest manuset. – Det gikk over all forventning! Jeg har aldri vært med på lignende. Faktisktror jeg ikke noe slikt har skjedd med en norsk film tidligere. Vi opplevdebudkrig fra flere av landene som ønsket den, og er fantastisk fornøyd medresultatet, melder Omberg.Blant de 20 landene som forhåndskjøpte «Død Snø 2« er store filmnasjoner somStorbritannia, Frankrike og Tyskland. Entertainment One som solgte over 160.000dvd’er av den første Død Snø-filmen fortsetter med oppfølgeren i Storbritannia,mens Splendid som solgte over 350.000 kinobilletter på den finske sciencefiction-filmen «Iron Sky» tar hånd om den i Tyskland. «Død Snø 2» produseres av Terje Strømstad og Kjetil Omberg for TappeluftPictures. Manuset er skrevet av Tommy Wirkola, Stig Frode Henriksen og VegarHoel. Regien er ved Tommy Wirkola og vi møter igjen Vegar Hoel og Stig FrodeHenriksen i de viktigste rollene. Og Herzog da selvfølgelig. Filmen har premiere på kino 2014.