De siste tre årene har Den norske opera bidratt til nyttårskonsertene i Alta med stort hell. I år bød arrangørene på en ekstra overraskelse da Alta motettkor uanmeldt ble del av forestillingen.

- Vi var her med solister i 2003 og var med da mottettkoret markerte 40 år. Det var derfor bare naturlig å høre om de ikke ville delta 10 år etterpå, sier produsent Jan Helge Trøen fra Den norske opera.

Men det skulle bli flere overraskelser denne kvelden. Etter vellykket innsats var det korets tur til å bli overrasket.

- Jeg vil rett og slett invitere dere til operaen for å holde konsert på Scene 2. Men dere må vente til kolonnekjøringsesongen er over, sa Trøen på scenen.

Både publikum og kor ble overrasket over nyheten.

- Ingen visste om dette før nå, sier Trøen om bursdagsgaven til koret.

Vært fan lenge

Dirigent Per Andersson sier at det satt langt inne å si ja til å stille på gårdagens nyttårskonsert.

- Vi har så mye å øve til nå. Vi stilte likevel opp med et nummer som vi også skal synge under åpninga av Nordlyskatedralen, sier Andersson.

Trøen sier at han har vært fan av koret lenge.

- De holder høy nasjonal og internasjonal kvalitet. Samtidig skal vi være en opera for hele landet og scene 2 passer veldig godt til kor. Vi ordner billettsalget, men Alta motettkor får beholde alle inntekter, sier produsenten.

Det er ikke klart når jubilantene skal dra til Oslo, men det blir neppe i 2013.

- Våren 2014 kan være mest sannsynlig, sier kordeltaker Ola Sletvold som samtidig innrømmer at det kan bli en viss nervøsitet knyttet til konserten.

Godord til ensemblet

Også Ensemble Noor, som i utvidet versjon sørget for solid akkompagnement til operaens solister, får skryt fra Jan Helge Trøen.

- Jeg har kjent dem lenge og de har ved flere anledninger bidratt når operaen er på tur i Russland. Når de er i Finnmark trenger vi ikke alltid ta med vårt eget orkester og dette gjør at vi står friere når vi skal ut på reise og planlegger produksjoner, sier Trøen.