Bjørnov gleder seg til å presenter sitt eget show «Bare Bjørnov» i Alta, som hun aldri har besøkt tidligere. Det synes hun er både pinlig og flaut.

Altapremiere

– Etter lang karriere med Dollie de Luxe debuterte Bjørnov som soloartist i 2000. I løpet av denne perioden har hun har laget fire soloshow, gitt ut tre bøker og laget to soloalbum. Nå er hun klar for å vise sitt soloshow «Bare Bjørnov» for altaværingene.

– Jeg har gått igjennom mitt tidligere turnèprogram gjennom 31 år og ser at jeg aldri har vært i Alta. Det er pinlig og litt flaut, men nå kommer jeg altså og jeg gleder meg stort, sier Bjørnov som holder på med å skrive musikk til en musikal som heter «Halve Kongeriket» som har premiere om to uker.

– Det er mye på gang og nå vet jeg ikke hvor jeg har føtter eller hender. Det blir litt kaos når man skal komponere musikk og det nærmer seg premie. Uansett, hvordan det går, så blir det stor stas å komme til Alta med bare meg, for det er bare jeg som kommer, sier den travle musikeren og komponisten.

– Publikum bestemmer veien

– Hva handler showet om?

– Den røde tråden er mitt forhold til klassisk musikk, som jeg vrir og vender på. I dette showet styrer faktisk publikum en stor del av hvordan forestilling blir til underveis. Jeg stiller dem spørsmål og utfra deres svar spiller og underholder jeg med musikk, sang og prating, så ingen show er like. For eksempel kan jeg spørre om de liker hund eller fisk, eller hvilke låt de husker best av alle låtene gjennom sitt liv. Jeg spiller og synger etter hva de svarer, så det meste blir improvisert, sier Bjørnov.

Hjemme-alene-fest

Hun bedyrer dog at hun har en liten plan før hun entrer scenen  Alta kultursal 23. oktober.

– Jeg stiller med store blanke ark som skal fylles, men noen grovskisser er planlagt. Jeg skal nemlig også by på masse musikk som skal spilles både forlengs og baklengs, samt noen kåserier og  rim her og der. I tillegg dukker det nok opp noen morsomme historier med mine musikalske sidesprang, så på en måte  inviterer jeg til altaværingene til en slags hjemme-alene-fest ved mitt flygel, forklarer Bjørnov.

Mest for voksne

– Hvem er forstillingen for?

– Det er damer på 51 og et halvt år – som har et stort forhold til grønnsakshagen sin, spøker Bjørnov som utdyper:

– Showet er for godt voksne, men også de som er yngre vil sette pris på det. Spesielt den ynge garden liker når jeg spiller ting og  tang baklengs. Ofte ser jeg at mor og datter med svigermor på forestillingen, så i grove trekk er det nok mest for voksne. Gjerne de som har et par flyttelass bak seg og som har vært noen turer på Ikea gjennom livet, ler den anerkjente entertaineren, før hun må haste videre til prøvene på Det Norske Teateret som setter opp den nye musikalen «Halve Kongeriket» som hun Are Kalvø har skrevet og skal fremføre for første gang om to uker.