Under årets bluesfestival arrangeres det på samme tid i år noe som kalles Music Park, som er et samarbeid med Huset i Alta. Arrangementet på dagtid skal vise frem flere unge altaartister som Áksu, Eirik Lyng og Approaching Pluto, med flere. I tillegg skal Husets teatergruppe «AkuTTTeateret» opptre, før Jaa9 og Onkl P skal avslutte det hele.

Første gang på bluesen

Håkon Berg, som spiller trommer i bandet Áksu, ser fram til sin første spillejobb på bluesfestivalen.

– Vi har lenge hatt lyst til å få spille på festivalen. Det er mange publikummer der, så det kommer til å bli et skikkelig kick for oss, sier Berg.

Egne låter

Bandet har opptrådt flere plasser det siste året og denne gang skal de kun spille eget materiale.

– Vi skal spille syv låter, og alle er skrevet og laget av oss. Musikken lager vi sammen, mens jeg og gitarist Mads Nilsen skriver tekstene, som handler om alt mulig mellom himmel og jord. For de som ikke har hørt oss, så lager vi musikk i samme gate som Foo Fighters, forklarer Berg.

Kommer med EP

Áksu har jobbet i hele vinter spilt inn en EP som snart skal se dagens lys.

– Vi har spilt den inn på Huset og den ble ferdig i desember i fjor. Den er like om hjørnet, men jeg kan ikke si når den slippes. Vi håper å ha den på markedet som CD og i alle digitale kanaler, før eller under bluesfestivalen. Uansett skal vi spille alle låtene fra EP-en, sier Berg, som også gleder seg til en annen stor spillejobb.

– Vi gikk videre til UKM sin landsfinale i vinter. Den arrangeres i Trondheim i juni, så det er også en jobb vi ser veldig fram mot. Vi håper vår deltakelse der skal lære oss mer om det å spille i band, sier Berg som går 2. året på Alta videregående skole.