– Vi har hele tiden ment at man ikke skal bli for lenge i rollene. Det er på tide å slippe andre til, sier Brox, som har vært sjef for Sørøyrocken i tre år siden 2012. Festivalen i slutten av juli blir hans fjerde og siste som festivalsjef i denne omgang.

Sammen med Simen Rasmussen startet han opp den moderne utgaven av festivalen. På 90-tallet hadde de en avlegger fra Rock mot rus, men Sørøyrocken har de siste årene blitt en skikkelig suksess, som har laget liv og røre på både Tørrfiskloftet og  øya, med trofaste gjester fra både Alta og Hammerfest på besøk.

– Det er for mye arbeid som festivalsjef, men jeg vil nok fortsatt ta min turn med dugnad, gressklipping og booking av band, forsikrer Brox.

Kristin Alvestad har også gitt beskjed om at hun takker for seg som daglig leder. Sannsynligvis innebærer dette at rollen som daglig leder og festivalsjef blir slått sammen.

– Det blir en god og praktisk løsning, sier Brox, som regner med at jakten på den rette personen starter så raskt som mulig. Først og fremst gjelder det å lande årets festival på en god måte, med artister som Kari Bremnes, Violet Road og Ida Maria som trekkplastre.

-Jeg er veldig stolt av det vi har fått til. Litt vemodig å takke av, men det kan være sunt med fornyelse, sier Brox.