Sent fredag kveld kan du for første gang se og høre når elever ved Alta kulturskole spiller klassiske perler. Det hele skjer i Nordlyskatedralen.

Første gang

– Vi har lenge tenkt på at kulturskolen, som har ferie når skolene har ferie, burde avslutte skoleåret med en stor konsert og det gjør vi nå.  Vi skal nemlig lage en konsert i katedralen som starter klokken 23 fredag kveld. Vi skal holde på til litt over midnatt, så derav navnet midnattskonsert,  sier kulturskolelærer Hege Andersson.

Hun forteller med at begivenheten er åpen for alle og har gratis inngang.

– Vi håper på stort oppmøte til konserten, som kanskje kan bli en vårlig tradisjon i Alta fremover. Vi har lenge hatt lyst å prøve noe nytt og valget falt på å ha en midnattskonsert. Ideen har vi fått av en annen kulturskole som har gjort noe lignende. I tillegg vet vi at Ishavskatedralen i i Tromsø i flere år har hatt lignende arrangement, sier Andersson.

Klassisk innhold

Rundt 15 elever som spiller piano, blåse- og strengeinstrumenter med mer, skal by på et program  som skal inneholde klassiske perler i flere sjangere.

– Vi skal legge vekt på gode klassiske låter av de store komponistene Beethoven, Chopin og Mozart, med flere. I tillegg til de yngre elevene så skal også nybegynnergruppa for voksne hvor alle spiller saksofon, opptre. De skal blant annet spille klassiske poplåtene «Love me tender» av Aura Lee, «Öppna landskap» av Ulf Lundell og «Kom mai, du skjønne milde». Vi håper konserten kan bli en flott inngang til helgen, sier Andersson.

Siste konsert

En av de som skal opptre er 18 år gamle Monika Holst-Olsen som spiller trompet.

– Jeg skal fremføre noen stykker som jeg spilte på en konsert for noen år siden, sier Holst-Olsen.

Dette blir hennes siste konsert hun fremfører som elev ved Alta kulturskole.

– Jeg begynte som elev ved kulturskolen da jeg var seks og et halvt år og dette blir min siste opptreden før jeg flytter fra Alta. I mars måned prøvespilte jeg nemlig på Kungliga musikhøgskolan i Stockholm og Norges Musikkhøgskole i Oslo. Jeg har kommet inn på begge to, men jeg har ikke bestemt meg for hvilke jeg velger, sier trompet-talentet fornøyd.