Det sier altagutten Mads Suhr Pettersen som er hyret inn som fotograf for den nasjonale kunstfestivalen Agalaus. Festivalen går i år av stabelen på Voss fra 28. til 31.mai. Det er et oppdrag som den unge fotografspiren gleder seg stort til.

Gleder seg

– Veldig kult å få en slikt foto-oppdrag. Jeg brenner for fotografi og elsker å ta bilder. Jeg har de siste to årene tatt veldig mange bilder på ulike festivaler, som Aronnesrocken, Sørøyrocken med mer, så dette blir veldig spennende. Veldig ærerikt å få et slikt oppdrag, sier Suhr Pettersen, som håper å jobbe som fotograf han blir eldre.

– Fotografering er en stor del av livet mitt og ønsket er å jobbe som pressfotograf eller lignende. Jeg vet ikke så mye om Agalaus-festivalen, men jeg vet at det skjer mye der og at den har et sterkt fokus på kunst i ulike former. Det blir derfor en litt annerledes jobb enn jeg har tidligere har gjort, sier 14-åringen.

Møttes i Hammerfest

Han som har booket altagutten til jobben heter Kjell-Erik Ruud. Han jobber som kurator for Agalaus.

– For to år siden var festivalen lagt til Hammerfest, og jeg var der. Jeg er opprinnelig fra Hammerfest og har en mor fra Alta. Der traff jeg Mads, som da var 12 år gammel. Han hadde reist til Hammerfest for å gå på et fotokurs. Jeg så at han hadde en enorm interesse og kunnskap om fotografi – og han tok virkelig flotte bilder. Jeg husker at jeg ble veldig glad over å se denne gløden hos en ungdom, opplyser Ruud.

– Har et spesielt blikk

Agalaus betyr direkte oversatt fra nynorsk fri for frykt, fryktløs, eller innen kunsten, kunst som provoserer. Og Ruud opplyse at Mads er hyret inn som fotograf fordi han har et spesielt «blikk».

– Jeg tenkte at vi trenger et nytt blikk inn i kunsten og husket denne unge gutten fra Alta. Jeg fikk styret med på å hyre inn Mads og tok så kontakt med ham. Jeg spurte om han kunne tenke seg å være en av festivalens to fotografer. De skal gå rundt på alle arrangementer og ta bilder, av kunsten, av kunstnerne og publikum. Disse bildene skal rett ut på instagram, facebook, twitter med mer. Jeg ringte til Alta kommune, og de var veldig positive og sa ja med en gang til å dekke billettene for Mads og hans mor til Voss. Utrolig herlig av Alta kommune. Festivalen dekker også oppholdet for begge to, pluss et lite honorar for Mads som har et spesielt blikk og forstår foto som medium. Jeg er stolt og glad for at vi kan tilby et ungt menneske en slik mulighet. Han vil treffe kunstnere fra hele norden, England, Tyskland, Frankrike, Belgia, Japan, USA og Indonesia. Den Norske Kunstforeninger har også lagt sitt årsmøte til Voss i år og det er 162 forskjellige foreninger over hele landet som skal delta, sier Ruud.