Påskestemninga ble satt hos de under 16 da Isac Elliot gikk på scenen på Bakteharji onsdag. Vi som er dobbelt så gammel og vel så det, ble behørig satt ut på sidelinjen.

Kritiske kommentarer om manglende musikere med instrumenter falt for døve ører. For fansen var kommet for å høre – og ikke minst se – sitt store idol fra Finland. Når han i tillegg var omkranset av flere dansere som fulgte sin frontfigur, så våknet hylekoret. Sjelden har det vært mer passende med et par øreplugger. Og ikke på grunn av lyden fra høyttalerne.

Den mer voksne delen av publikum stilte seg der de hørte hjemme – bakerst i hallen. For plassene foran scenen var forbeholdt den yngre garde. Dette var deres øyeblikk. Og øyeblikkene skulle foreviges på smartphones og ipads, gjerne som selfies med Elliot i bakgrunnen.

Kul ung kar

De fremmøtte fikk se sjarmtrollet utfolde seg på scenen med fancy innøvde moves som fikk ungdommene til å juble. Musikken til Elliot er en miks av frisk pop og r&b og er ment å appellere først og fremst til den yngre garde. Så har det en tendens til å slå spesielt an hos jentene. Og det er forståelig det, han ser kul ut og kjører en sjarmoffensiv med forskjellige replikker på «norsk» og «samisk» mellom sangene.

Alle de mest kjente hitene kom i løpet av det halvannen times lange showet. Og når han rundet av med «Baby I» som siste ekstranummer, var kvelden komplett.

Så får det være at noen av oss litt eldre savner instrumenter og låter med litt dypere mening. Det er ikke noe poeng i å prøve å anmelde showet med terningkast når undertegnede overhodet ikke er i målgruppa.

Dette traff godt for fansen og arrangøren lyktes nok i å få flere unge kjent med hva påskefestivalen i Kautokeino kan være.