16 år gamle Rebekka Stabrun Johansen, som er en av Alta musikkorps sine drillere, kom på 2. plass under nordnorsk mesterskap i drill. Mesterskapet gikk av stabelen i Harstad sist helg og det var en plassering som overrasket det unge drilltalentet.

Trener uten trener

– Jeg var med på nordnorsk mesterskap i drill i 2011 med en yngre drilltropp fra Alta, og da kom vi på sisteplass. Derfor var det en stor overraskelse at jeg i helgen kom på 2. plass blant syv veldig gode deltakere som konkurrerte i kategorien «Drilldans Solo» for juniorer, sier Stabrun Johansen, som var eneste deltaker fra Alta.

– Jeg reiste helt alene for å delta, og i så måte var det veldig artig at jeg kom så høyt opp på listen. En 2. plass er jeg veldig godt fornøyd med. Jeg har nemlig ingen trener. Jeg gikk et veldig godt kurs for tre år siden, og de siste årene har jeg fanget opp det meste ved å se på drillere på youtube. Jeg har også sydd min egen drakt som jeg hadde på meg i Harstad, sier den unge jenta.

Åtte år med trening

Rebekka har holdt på sporten, som ligner litt på rytmisk gymnastikk og dans, i over åtte år.

– Jeg var ikke så god i fotball eller andre ting da jeg var yngre. Men for mange år siden så jeg noen som drillet i gymsalen på ungdomsskolen. Da jeg fikk teste en drillstav, viste det seg fort at det var noen jeg mestret ganske fort. Jeg har holdt på med drilling i åtte år og i dag er jeg trener  for 11 yngre drillere i Alta. Totalt er vi vel 14 som driver med dette i Alta – og vi er også den eneste drilltroppen i fylket, sier Stabrun Johansen.

Håper flere vil drille

Hun går første året på Alta videregående skoles elektrikerlinje og sier at hun trener cirka 2-3 timer per uke. Nå  håper hun flere vil begynne med drill.

– Neste år flytter jeg til Hammerfest, og der håper jeg å kunne forsette med drilling sammen med andre. Selv om ikke så mange gutter driver med drill, så passer sporten også veldig godt for gutter. Årets verdensmester i drill er forresten en gutt og han kommer fra Norge, reklamerer Stabrun Johansen.