Alta Soul & Bluesfestival har omsider fått signaturen de har jobbet hardt for. Stjerneskuddet Monica Heldal kom november 2013 med utgivelsen «Boy From The North», en av de aller beste norske platene det året. To spellemannspriser ble det også på den unge artisten.

Plate og turne i USA

Innenfor roots- og bluessjangeren har hun vært en aldri så liten sensasjon. Ikke bare i Norge, men også utenfor landets grenser. Plata ble sist høst også sluppet i USA.

– Det er mange som har etterspurt denne signeringen, så det er veldig hyggelig at vi kan presentere en så god artist, sier Stig Anton Eliassen, som med jevne mellomrom møter på påstanden om at den opprinnelige soulen og bluesen er glemt. Det har imidlertid ikke vært enkelt å sette sammen en festival med blues og soulartister som gir nok publikumstrøkk, så derfor må det bli en miks.

– Dette er imidlertid en artist jeg vet bluesmiljøet setter stor pris på.

Sterk tropp til Alta

I fjor spilte Heldal på hele 25 festivalr, inkludet Øyafestivalen som er den største i «klassen». I tillegg ble det altså USA-turne med 30 konserter som support for John Butler Trio. Når hun nå legger ut på veien igjen har hun med seg et lite sjernelag, med musikere fra både Big Bang og Sivert Høyems lag.  Øyvind Blomstrøm (gitar), Cato «Salsa» Thomassen (gitar/keyboard), Øystein Frantzvåg (bass) og Olaf Olsen (trommer) blir med.

  • CC Cowboys, Katzenjammer, Hellbillies, Jonas Fjeld, Sandi Thom og Jaa9&Onkl P er allerede klare for festivalen fra 11. til 13. juni.