Lørdag kveld underholdt ordfører Laila Davidsen, helsesjef John Helland, Jan-Erik Karlsen fra Sisa, Siv Dagny Thomassen fra Scandic og Parksenterets leder Marita Rognli på showet «Må vi danse» som gikk av stabelen på Pernille. Det ble ble stor og minnerik kveld for de 12 danseelevene på Alta kulturskole – som var supportdansere og instruktører.

– Fin erfaring

– Den yngste eleven var 12 år og den eldste 17 år. Jeg tror alle syntes dette var en artig opplevelse, ettersom det var de som måtte «føre» deltakerne under showet. Vi har hatt noen workshops i forkant og elevene fikk rundt tre timer med de fem deltakerne som de måtte lære opp, sier danselærer Leanna-Jay Lunde.

Etter at alle hadde fremført hver sine danser sammen med elever fra kulturskolen, ble det klart at Rognli ble den klare vinner med sin tøffe streetdance.

Lærte mye

Lunde sier elevene som selv stod for danseopplæringen, også lærte noe selv i forkant av showet.

– Ettersom de skulle lære dem ulike danser, så fant de fort ut at deltakerne måtte tilegne seg stoffet på ulike måter. For eksempel lærte Laila Davidsen seg best med muntlige beskjeder, mens  helsesjef John Helland lærte dansen best med å repetere stegene. En finfin erfaring for elevene, som fikk se at folk tilegner seg læring på ulike måter, sier Lunde.

150 elever

Danselæreren har ukentlig 150 danseelever som går på Alta kulturskole og hun ser at dans blir mer og mer populært.

– Jeg tror alle som var på Pernille likte det de fikk se, og alle elevene som deltok er strålende fornøyd med å ha vært med på dette artige showet. Jeg har elever som er fra fire år og opp i godt voksen alder, så alle kan lære å danse. Ett av målene i Alta kulturskole er å øve til ulike show og events. Neste gang vil publikum se danselevene i aksjon er under årets Boralis-åpning, sier Lunde.