Ørjan Gamst, som er kjent som Oberst Herzog fra Wirkola-filmene Død snø 1 og 2, var for to  uker siden på en stor filmfestival i USA som heter Horror Convention. Det ble en artig opplevelse for altaværingen som fikk møte blodfansen.

Skrev autografer

– Festivalen ligner litt på en slags messe hvor man viser masse ulike filmeffekter som har vært med i ulike «skrekk og gru»–filmer. Det var mange skuespillere der og jeg var en av de som var invitert, sier Gamst.

Festivalens hovedfokus er at publikum skal få møte skuespillere som har vært med i ulike horror-filmer.

– Du bruker maske i filmene, kjente folk deg igjen?

– He he, nei, ikke med en gang, naturlig nok. Men jeg fikk etterhvert tildelt et bord med plakater fra Død snø, og da publikum så den og meg, kom det mange bort for å hilse på.  Mange ville da ha signet diverse bilder og plakater fra Død snø-filmene, sier Gamst.

Han sier han ble ganske så overrasket over hvor mange som har sett filmene i USA.

– Veldig mange har visst sett Død snø-filmene, for etterhvert kom det veldig mange bort til bordet mitt, både barn og bestemødre. Jeg var i starten veldig spent på hva denne festivalen egentlig var for noe, men med så mange hyggelige folk, så ble en veldig artig opplevelse, sier Gamst.

Bestemor med masjete

Men autografen til Gamst var ikke bare ønsket på bilder og plakater.

– Mange ville ha autograf på masse rare greier også. En stor kar kom med en stor øks som var sylskarp. En gammel dame kom med en lang machete som hun ville ha den signet, så det var også mange merkelig folk der, ler Gamst, som er invitert til en lignende festival.

– Den ligger i Tyskland, men om jeg drar dit, vet jeg ikke enda, men Horror Convention ga mersmak.