Musikeren Askil Holm gjorde stor suksess for flere år siden sammen med Kurt Nilsen, Espen Lind og Alejandro Fuentes under navnet Lind, Nilsen, Fuentes, Holm. Sammen utga de konsertalbumet Hallelujah Live, som består av forskjellige coverlåter. De vant klassen årets hit for sangen «Hallelujah» under Spellemannprisen 2006. Torsdag gjester Askil Holm City Scene.

Holm og Holm

Artisten er for tiden på en norgesturnè hvor han presenterer sitt nye album «Midt i Starten Av Livet», som ble lansert 17. oktober i år. På scenen denne gangen har han med seg en multi-instrumentalist, som også har produsert den nye platen.

– Jeg skal spille med en skikkelig multi-instrumentalist som heter Freddy Holm. Vi er veldig gode musikalske brødre, som ikke er blodsbrødre for de som skulle tro det. Han spiller vel alt av strengeinstrumenter som finnes og er en god musiker som er flink til å lage musikalske baktepper på mine låter. Selv om vi bare er to på scenen, blir det en veldig rocka konsert. Vi høres nemlig ut som et stort band. Innimellom låtene skal jeg også fortelle litt om hva sangene mine handler om. Vi skal i hovedsak ta for oss mitt siste album som ble utgitt i oktober, sier Holm.

Nye låter

Den norske musikeren, låtskriveren og plateprodusenten fra Namsos lover dog at at de også skal fremføre noe helt nytt som ingen tidligere har hørt.

– Jeg holder på med å oversette Leonard Cohen til trøndersk. Det er et nytt prosjekt som skal gis ut med tid og stunder. Jeg skal teste ut noe av dette materialet på altaværingene, røper Holm.

Spilte med Petter

Det er ni år siden sist Holm spilte i Alta, og han sier han gleder seg stort til å møte altapublikummet igjen.

– Vi er midtveis i turneen når vi ankommer Alta, som blir vår syvende spillejobb til nå. Jeg har spilt i Alta flere ganger. Sist var i 2005, så det begynner å bli lenge siden. Da spilte jeg faktisk med altaværingen Petter Carlsen, som jeg kjenner veldig godt, sier Holm.