Den tidligere Rainbow- keybordisten Tony Carey uttalte til Altaposten før sin enmanns – konsert på Galleri Alta at han forventet å møte «Crazy People» så langt nord. Carey tok feil.  Istedenfor en vill aften i nord ble det heller en dannet og lavmælt kveld der den erfaren artisten måtte slite hardt for å få publikum med seg.

Solid låtrekke

Alene med gitar, sang og piano opptrådte han på Galleri Alta denne helgen. Med to konserter, fredag og lørdag, var Alta den eneste plassen i Finnmark hvor Carey opptrådte på sin lille norgesturne.

Med en katalog å plukke fra som mange kan misunne han kunne det ha vært duket for to festaftener på Galleri Alta.

Altaposten besøkte galleriet fredagen, og musikeren gikk sterkt ut og startet med låten «Jenny Lee», en låt som han opprinnelig har skrevet til Chris Norman, vokalisten i Smokie.  Det fortsatte med en solid låtrekke, og de som fulgte med kunne nyte låter fra en lang karriere.

Dessverre var det altfor mange som var mer opptatt av å diskutere hverdagsproblemer denne fredagskvelden, noe som virket forstyrrende på den del av publikumet som var kommet for å nyte god musikk.

Den jordnære amerikaneren fikk dog et godt forhold til den andre delen av de fremmøtte, og dediserte villig vekk personlige favoritter fra sin rikholdige karriere.

Selvsikker

En av de som fikk dedisert en låt denne kvelden var Linda Mari Johansen.  «A boy who can`t talk» fra Planet P Project er en vakker og følsom sang og det var vanskelig å ikke la seg rive med. Videre fulgte låter som «Carrey my love» og «King for a day», mens han trakterte gitar og piano med stor selvsikkerhet.

Carey hadde også invitert lokale musikere opp på scenen denne kvelden. Noe som i beste fall kan komme under kategorien: morsomt stunt. Til det hørtes det til tider for mye ut som et bands første øving tidlig i tenårene. Kudos til mannen for at han prøvde, men sluttresultatet denne fredagen ble litt spinkelt. En helt grei aften på Galleri Alta, ikke mer enn det.