Det er en uke som satser på et stort tilbud, som er spesielt rettet for og av barn og unge.

Populær uke

– Vi hadde kulturuke hvert eneste år tidligere, men for 14 år siden så sluttet vi  å arrangere kulturuken. Men i fjor startet vi opp igjen og det var særdeles populært blant bygdas innbyggere. Vi håper årets kulturuke blir like godt mottatt og i år har vi et særlig fokus på opplevelser og fremføringer for barn og unge, sier ungdomskoordinator i Kautokeino kommune, June Britt Eira.

Det er enheten for barn og unge står som arrangør og Eira ser fram til storinnrykk fra bygdas befolkning.

Variert innhold

Kulturuken varer fram til lørdag og allerede i morgen byr arrangementskomiteen på flere ulike kulturinnslag på flere plasser i bygda.

– Hele uken er og skal være et lavterskeltilbud for alle. Det er grunntanken bak kulturuken. Derfor består også de fleste showene og forestillingen av og for barn og unge. For å nevne noen, så skal vi ha fremføringer av barnekor, show med asiatisk dans og sang, framføringer av unge gitarister, samt minikonsert med barnehagebarn,  sier Eira som også kan skilte med flere salgutstillinger av samisk tradisjonell kunsthåndverk og husflid og konsert med platedebutanten Maiken Kemi.

– Det er fri inngang på alle arrangementene og det er også gratis å selge ting og tang ved salgsbodene og man trenger ikke melde seg på, men bare møte opp med det man vil selge. 15-åringen Maiken Kemi skal spille fra sin første plate som hun ga ut i august. Konserten hennes går av stabelen  tirsdag kveld, sier Eira.

Byr på aktuelt tema

Torsdag bys det på flere arrangement i kinosalen. Her skal det fremføres dansekurs i hip-hop, joikekonsert og en teaterforestilling som handler om fornorskningen som skjedde i kommunen for mange år siden.

– Det er en knakende flott teaterforestilling som elevene i klasse 7B har skrevet selv i forbindelse med grunnlovens 200-års jubileum. Den handler kort fortalt om fornorskningen i kommunen da besteforeldrene til ungene – som selv har skrevet og skal fremføre stykket. Denne klassen skal også avrunde årets kulturuke med et loppemarked som går av stabelen lørdag i kulturhuset,  sier Eira.